© Rootsville.eu

Paal Flaata (Nor)

tiltle: Love and Rain (The Athletic Sessions)
music: singer-songwriter
year: 2017
label: Blue Mood Records

info artist: Paal Flaata
promotion: Pias Benelux (Sjuul Kok)

© Rootsville 2017


Paal Flaata ging na een carrière bij de Noorse popgroep 'Midnight Choir' in 2002 verder als solo artiest. Toen enkele van zijn vorige bandleden als backing gingen optreden voor Chip Taylor leerde ook Paal Flaata deze schrijver van 'Wild Thing' nader kennen en van het één kwam het ander. In 2012 bracht hij een album uit als tribute aan Chip Taylor met als titel 'Wait By The Fire'. Ook Townes van Zandt werd een eerbetoon aangedaan met 'Come Tomorrow' (2016).

Met als titel 'Love and Rain', weerom eentje van Chip Taylor, zet Paal Flaata zijn eerbetonen verder al werd dit nieuwe album een bloemlezing voor diverse uitstekende collega's die thuis horen onder de noemer 'singer-songwriter'. Je kan stellen dat dit een 'best of' is geworden met ook weer een nummer van Mickey Newbury waarvoor hij eerder al 'Bless Us All' (2014) uitbracht.

Openen doet hij op dit 10 nummers tellende album met 'The Comedians' van Elvis Costello en meteen gaat alle aandacht naar de warme stem die uit de 'speakers' komt. Het daarovolgende 'Love and Rain' werd als titeltrack verkozen, een beauty waarvan de credits weer gaan naar meester 'Chip Taylor'. Nog zo een 'master singer-songwriter' is zonder meer Kris Kristofferson die meesterwerkjes schreef als 'Me and Bobby McGhee', 'Help Me Make It Trough The Night' en het mooie 'Sunday Morning Coming Down'. Uit het arsenaal van Mr. Kristofferson selecteerde Paal Flaata het bijzondere 'For The Good Times' en dan wordt het meteen al even naar adem happen.

Misschien kan je zeggen dat het brengen van nummers als 'Hand Me Another Of Those' van Mickey Newbury of 'The Moon Is A Harsh Mistress' van Jimmy Webb zoiets is als 'a piece of cake' maar bij het beluisteren van al dit moois en zeker ook Ewan MacColl zijn 'Firts Time Ever I Saw Your Face' kom je uiteindelijk tot de vaststelling dat al deze pareltjes een nieuw leven krijgen op deze verzameling van 'The Athletic Sessions'. Begeesterend begin je te luisteren naar de mooie en warme klankkleur van deze Noorse Paal Flaata.

Wat dan met de millions selling hit 'It's Only Make Believe' van Conway Twitty waarbij we zeker ook niet de versie van Ronnie McDowell kunnen vergeten. Afsluitend met nummers als 'And I Love You So' van Don McLean en Charlie Rich zijn 'Feel Like Going Home' hebben we meer dan genoten van deze versies van Paal Flaata en danken we hem voor de mooie momenten 'back in time'...

 

tracks:

01. The Comedians
02. Love And Rain
03. For The Good Times
04. Hand Me Another Of Those
05. The Moon Is A Harsh Mistress
06. First Time Ever I Saw Your Face
07. We Had It All
08. It's Only Make Believe
09. And I Love You So
10. Feel Like Going Home

musicians:

Paal Flaata