© Rootsville.eu

Passerine (US)

tiltle: Harbingers
music: folk
year: 2017
label: Passerine Music

info artist: Passerine
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Passerine is een Folk groep die zijn ontstaan in 2009. David Brian en Carmela Pedicini zijn de bouwstenen van deze groep en tevens in het echt verbonden. Hun roots lioggen in het zonnige Florida waar David Brian ook nog eens doctoreert aan 'The New College of Florida'. De twee andere leden van deze 'Passerine' zijn violiste Sara Stovall en bassist Doug Conroy.

Met dit 3de album sinds hun bestaan traden ze in augustus van dit jaar voor het eerst op voorbij de landsgrenzen. Deze tradionele folk groep is volledig akoestisch en herbergt ook wel wat bluegrass invloeden. Dit album 'Harbingers' is een fraaie combinatie van eigen werk samen met enkele traditionals zoals het overbekende 'Wayfaring Stranger'.

Bassit Doug Conroy schreef voor dit album het nummer 'Dog in The Yard' en van violiste Sara Sovall gaan de credits naar 'Fish' en 'New Bride'. Carmela Pedecini zelf schreef voor deze 'Harbingers' de nummers, 'Beautiful Like Music', 'Waiting For You' en het instrumentale 'Madra B'an'.

Veeleal zijn alle nummers in een intimistische sfeer opgenomen waardoor het ganse album overtrokken is van heel wat weemoed. Afsluiten doen ze volledig in de geest van akoestische folk met de in 'close harmony' gezongen klassieker 'Hard Times Come Again No More' van de Amerikaanse poëet Stephen Foster.

 

tracks:

01. Fish
02. Fireworks
03. Beautiful Like Music
04. The One I Love is Gone
05. Snow Dove
06. Wayfaring Stranger
07. Madra B'an
08. New Bride
09. Waiting For You
10. Darling Corey
11. Dog in the Yard
12. Hard Times Come Again No More

musicians:

David Brain: dobro, vocals
Carmela Pedicini: guitar, vocals
Doug Conroy: bass, vocals
Sara Stovall: violin, vocals
Mindy Simmons:
Lisa Siegfried Bohn: harmony vocals on #12