© Rootsville.eu

Paul Messinger (US)

tiltle: America 2.0
music: singer-songwriter
year: 2017
label: independent


info artist: Paul Messinger
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Amerika en politiek, het zal altijd een hekelpunt blijven en telkens ze ginds een nieuwe president verkiezen zijn er uiteraard voor- en tegenstanders. Ook muzikaal weten diverse artiesten zich dan te manifesteren en zo ook deze Paul Messinger.

Met dit uitzonderlijke album 'America 2.0' wil deze Chapel Hill afkomstige singer-songwriter aantonen welk een smeltkroes zijn land wel is en wat de huidige president er toe doet. Een naam van een president noemen doe ik niet zodat dit album bij een volgende verkiezing ook actueel kan zijn.

De smeltkroes van stijlen variëren bij Paul Messinger van blues over rock tot zelfs reggea. Met opener 'America' legt hij onmiddellijk alle kaarten op tafel in zijn eigen stijl en visie en met een Joe Filisko op de harmonica. Met 'The Speaker' neemt hijzelf de harmonica ter hand en na de intro transformeert dit nummer zich in een lekker reggea deuntje. Op 'Lady Liberty' laat hij duidelijk zijn mening over de hedendaagse Amerikaanse politiek horen. Op zich niets moeilijk aan, alleen zou dit in ieder land wel kunnen gebeuren.

Met 'Death Don’t Have No Mercy' krijgen we een portie blues te beluisteren, een nummer dat van onder het stof wordt gehaald in het enorme arsenaal van traditionals met weerom Joe op de harmonica. 'America 2.0' is een album waarop Paul Messinger een hoop te vertellen heeft maar of we allemaal wel willen luisteren is nog de vraag...

 

tracks:

01. America
02. The Speaker
03. Device Dyslexia
04. Goin’ 2 A Party
05. Lady Liberty
06. Bongo Boy
07. Psycho Yuppie
08. Blameless
09. A Little Faith
10. Iowa
11. The Ballad Of Roy and G
12. Death Don’t Have No Mercy
13. The Apple Song
14. Last Call: The Mystic Chords of Memory

musicians:

Paul Mesinger: vocals, harmonica, flute
Joe Filisko: acoustic harmonica
Fernando Saunders: piccolo bass, vocals
Rob DiMauro: drums, backing vox
Joel Keel: bass backing vox
Jason Merritt: acoustic guitar, keys
Lance Ashley: keys, backing vox
Jay Shirley: clavinet, backing vox
Danny Gotham: electric slide guitar
Steve Watson: pedalsteel, lapsteel
Rance Hayes: backing vox