© Rootsville.eu

People vs Larsen
Loving Losing


© Rootsville 2017

Deze Tom Larsen is afkomstig uit New York en richtte deze 'People vs Larsen' op in2012 met al dadelijk een 'selftitled' album erbij. Deze 'Loving Losing' werd reeds opgenomen in 2014 maar bereikte helaas nu pas onze contreien. Tom Larsen laat zich inspireren door invloeden van blues, rock en jazz en ook al is het in eerste instantie een album dat langzaam op gang komt met een nummer als 'Sunset Chamber' moet je achteraf toegeven dat dit album heel fijn in elkaar zit.

'One More Tim' is dan een nummer dat bij ons de blues liefhebbers ook wel zal kunnen bekoren. Een jazzy boogie om het in twee woorden te noemen waarop de psychologische keys van 'Todd Caldwell' wel enige invloed hebben. Titeltrack 'Loving Losing' is weer een prachtvoorbeeld hoe zuiver zijn muziek in elkaar zit, daar waar 'There's a Limit to Your Love' bijzonder sixties aanvoelt.

Trés funky wordt het met 'Big Leg Women' met een mix van blues en funk met door toedoen van de horns soms een jazzy ondertoon. Afsluiten doet deze Tom Larsen met een overduidelijk slowbluesje waarbij we terug denken aan namen SRV in de spirit van Tin Pan Alley Blues, en van dit lusten we...More! Een muzikaal zeer hoogstaand werkje.

 


tracks:

01 Sunset Chamber
02 There’s A Limit To Your Love
03 One More Time
04 Loving Losing
05 Josephine
06 Big Leg Woman
07 Stay All Night/I Got To Try You
08 Come Home With Me Baby (Take Me Home With You Baby)
09 When I Call You
10 I Tried To Quit You Baby


more info:

year: 2015

artist: People vs Larsen

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Tom Larsen
Dylan Shamat
Dave Tedeschi
Tocki Caldwell
Michael Valeanu
Wayne Tucker
Bimm Tocki