© Rootsville.eu

Peter Gallway (US)

tiltle: Feels Like Religion
music: Singer-songwriter
year: 2017
label: Gallway Bay Music


info artist: Peter Gallway
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017

 

Ook al maakt deze Peter Gallway al decennia lang muziek en in een vorig leven deel uitmaakte van 'Ohio Knox' met daarin onder meer ook Dallas Taylor, Paul Harris en Ray Neapolitan die onder meer de single 'Calamity Jane' uitbrachten, ondanks albums als 'Manhattan Nocture' (2010) en 'Freedom Is', ondanks een hele reeks albums en het harde werken. Ondanks dit alles blijft deze Peter Gallway toch enigszins verborgen voor het grote publiek.

Naast zelf musiceren staat Peter Gallway ook bekend als producer. Ook al bracht hij vorig jaar samen met 'The Real Band' het album 'Portland, Maine 1981' op de markt kunnen we stellen dat als solo project deze 'Feels Like Religion' de opvolger is van het in 2015 uitgebrachte 'Muscle and Bone'. Voor dit nieuwe album schreef Peter Gallway 11 nummers al moeten we vermelden dat 'Maria Makes You Wait' werd geschreven in samenwerking met Annie Gallup. Met deze op het ogenblik in Santa Barbara levende singer-songwriter heeft Peter Gallway trouwens ook een duo-project.

Met een nasale en soms klagende klankkleur brengt deze Peter Gallway nog steeds uitstekende Alternatieve Folk in een modern jasje. Poëtische teksten die in een sobere sound on terugbrengen naar zijn oude vertrouwde thuishaven. Het ganse album draagt hij op aan Laura Nyro (1947-1997). Deze dochter van jazztrompettist Louis Nigro is ondertussen al ruim 20 jaar van ons ontnomen en was destijds een goede vriendin van Peter.

Soms drijven de nummers ergens tussen jazz en pop zoals op de ballad 'Just Lucky' en ook onder meer op het afsluitende 'House in Order'. Het blijven steeds weer krachtige en poëtische nummers waarmee Peter Gallway ons blijft bestoken.

tracks:

01 Feels Like Religion
02 Tonight at the Fair
03 Longing Lasts Longer
04 Just Lucky
05 Shorty Moves On
06 Women’s House of
07 Dark Matter
08 Eyes of the Stars
09 Maria Makes You Wait
10 Roller Coaster
11 Your House in Order

musicians:

Peter Gallway: guitar, bass, keyboards, vocals
Jerry Marotta: drums, percussion
Annie Gallup: backing vocals #01, lap steel #09