© Rootsville.eu

Petunia and The Vipers (Can)

tiltle: Lonesome, Heavy and Lonesome
music: roots
year: 2017
label: independent


info artist:
Petunia and The Vipers
promotion: Sarah French Publicity

© Rootsville 2017


Met 10 jaar op de teller brengen deze in Vancouver gevestigde 'Petunia and The Vipers' een nieuw album uit. 'Lonesome, Heavy and Lonesome' is niet meteen een album dat je duidelijk in een vakje kan plaatsen. Van hillbilly over ragtime tot Hokum blues je krijgt het allemaal met deze Petunia. Naast een geboren entertainer bezit deze muzikant de gave om de raadsels van moderne muziek te ontcijferen. Misschien is deze jodelende rootsrocker wel een afstammeling van onze eigenste Bobbejaan Schoepen...

Van de 12 nummers die verschijnen op dit album zijn er 9 van de hand van Petunia die deze groep in 2007 in het leven riep. In zijn thuisbasis kennen ze hem als een avonturier, een mysterieus iemand maar toch brengen nummers als 'Heavy and Lonesome' enige warmte. Met enige vorm van Cairribean gevoel opent hij samen met zijn Vipers met het nummer 'We Did Not See The Light Of Day'. Opgegroeid in het landelijke Quebec in een omgeving kan hij met zijn muziek verschillende richtingen uit.

Zo is 'Ugliest Bitterest Coldest Dreary Place I’ve Ever Seen' gevuld met Vaudeville toestanden in een jodelende omgeving en dat is het bewijs waarom deze Petunia ook werkzaam is in he theater. Met 'Lonesome' trekken hij en zijn Vipers misschien wel de kaart van 'Slim Whitman'. Van de periode dat country en rootsrock de underground wilden veroveren stamt dan wel 'Urban Landscape ' af. Met 'Blues In My Heart ' diepen ze een traditional op waarna ze op 'I Don’t Have To Go To High School ' de hulp krijgen van Al Mader om er een beetje jugband blues bij te halen.

Afsluiten doen ze op dit wel zeer apart album met de tradional 'Dying Crapshooter’s Blues' en zullen we deze 'Lonesome, Heavy and Lonesome' nog meermaals moeten beluisteren eer we Petunia en zijn muziek zullen begrijpen maar 'heavy' is het allerminst.

 

tracks:

01. We Did Not See The Light Of Day
02. Ugliest Bitterest Coldest Dreary Place I’ve Ever Seen
03. Lonesome
04. Heavy And Lonesome
05. Urban Landscape
06. Blindly Wander
07. An Anchor (Dropped Off Of A Ship)
08. Blues In My Heart (Trad)
09. I Don’t Have To Go To High School
10. Too Long
11. Jeanie Jeanie
12. Dying Crapshooter’s Blues (Trad)

musicians:

Petunia: acoustic guitar, lead vocals
Jimmy Roy: lapsteel guitar
Stephen Nikleva: electric guitar
Paul Townsend: drums & percussion
Joseph Lubinsky: upright bass
Jack Garton: trumpet, accordion, piano & backing vocals