© Rootsville.eu

Pi Jacobs (US)

tiltle: A Little Blue
music: singer-songwriter - Americana
year: 2017
label: Travianna Records

info artist: Pi Jacobs
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


De in LA gevestigde singer-songwriter Pi Jacobs noemt haar muziek een 'Americana bluesy rock thing' en daar hebben we dan nog weinig of niets aan toe te voegen. Aangestuurd door de enorme platencollectie van haar moeder begon deze Pi Jacobs al als tiener gitaar te spelen en te zingen. Het duurde evenwel nog een tijdje alvorens er een album van haar op de markt zou verschijnen. Na haar debuutalbum 'Irrational' in 2001 verbleef ze enkele jaren in 'The Big Apple' alvorens ze voor een vaste stek koos in Los Angeles. Haar 7de album 'A Little Blue' kwam tot stand toen ze tijdens een 'tour' in contact kwam met Mark Hodges en vrijwel onmiddellijk een contract wist te versieren bij het nieuwe Americana label, Travianna Records.

Voor deze 'A Little Blue' schreef Pi Jacobs 12 nieuwe nummers, een album dat overzee zijn release al kende in maart van dit jaar. Alhoewel Pi jazzgitaar en zang studeerde kwam ze na haar studies ertoe in zowat alle genres en bands te gaan spelen. Zowel blues, soul , Southern-rock als folk gingen aan haar voorbij. Ze speelde zelfs in een 12-koppige funk band.

Alhoewel ze al enkele jaren haar eigen nummers aan het schrijven was het een producer die haar voor haar debuutalbum achter haar veren kwam te zitten waardoor 'Irrational' tot stand kwam. Door dat album kwam ze onder een management te vallen in New York wat haar ook een platencontract in Frankrijk zou opleveren. Later en zeker met haar recente album 'A Little Blue' begon ze zich te ontwikkelen als een 'one-man band' en begon zo solo op te treden. Een nieuwe trend en een nieuw album in haar leven, a new live that she loves.

Bij het beluisteren van dit album stellen we vast dat in eerste instantie haar stem bij wijlen nogal melancholisch over lijkt te komen maar bij het horen van openingstrack 'Dance Clean' ervaren we toch ook heel wat positiviteit en vrolijkheid. Met nummers als 'All Love' en 'Weed and Wine' lijkt het erop of ze in zichzelf lijkt te keren als zou je voor minder bij een combinatie als 'Weed and Wine'.

'Good Things' is een Americana song dat een middenweg is tussen Southern rock en country muziek en dan komen we terug uit bij haar bewoording van 'Americana bluesy rock thing' , dit is dus zo een ding. Afsluiten doet ze met een intieme ballad, When My Father is Gone en daarmee pakt ze me uiteindelijk volledig mee in.

 

tracks:

01. Dance Clean
02. All Love
03. Good Things
04. Fakin’ It
05. Weed and Wine
06. The Moment
07. She Don’t Love You That Way
08. Half Way Done
09. We Always Come Home
10. Dead Man
11. Purple State
12. When My Father is Gone

musicians:

Pi Jacobs: voclas, accoustic guitar & percussion
Aaron Ramsey: bass, mandolin, guitar on #8
Jeff Partin: dobro & lap steel
Kel Pritchard: harmony vocals
Celia Chavez: harmony vocals
Sam Morrow: guest vocals on #11