© Rootsville.eu

Polly O'Keary and The Rhyhtm Method
Black Crow Callin'


© Rootsville 2017

Een vrouwelijke bassiste die dan ook nog de vocals tot zich neemet, een blues chick 'pur sang' dus, en daarmee is de introductie voor deze Polly O'Keary een feit. De geschiedenis over deze Polly O'Keary' is er eentje dat best mag verfilmd worden. Ze groeide op in een leven totaal aan enige luxe verborgen en was voorbestemd om in lokale cafés met muziek zichzelf van enig inkomen te voorzien. Het was de muziek die haar uit een uitzichtloze situatie wit te brengen en begon te touren met namen als 'Too Slim & The Taildraggers' en 'The Soul Of John Black'.

Met haar 4de album werkt ze zich totaal uit de schijnwerpers van diegene waarmee ze meer dan 20 jaar mee op de hort is geweest al blijft ze samen met haar gezel Tommy Cook het hart van Too Slim & The Taildraggers'. Naast Tommy Cook vormt ook de legendarische David Miller (Dave Miller Band) dit trio 'Polly O'Keary and The Rhyhtm Method. Het harde werken heeft ook haar enkele beloningen gebracht want ze is al 3 keer verkozen als 'Best Songwriter' en kreeg een Award voor 'Best Album'.

Ook voor deze 'Black Crow Callin' schreef ze samen met Tommy Cook en David Miller alle nummers. Hun debuutalbum 'Compass' ligt nu al enkel jaren achter hun en met deze 'Black Crow Callin'' bevestigen ze hun status. Openen doen ze met een heerlijke shuffle op 'Hard Hearted Women' waarmee ze zich zelf zou kunnen beschrijven. Een nummer als 'A Man Who Can Stand' heeft iets van Southern rock in zich maar met het daarop volgende 'Red Light' pakt Polly en haar band het al meteen veel steviger aan. Een blues waarop de indringende B3 van Norm Bellas een extraatje mee krijgt.

De rauwe stem en doordringende gitaarrifs van David Miller zijn een meer dan geslaagde combinatie en wanneer ze op de titeltrack 'Black Crow Callin' de hulp inroepen van harper Jim McLaughlin brengt dit slowbluesje enige vorm van kippenvel teweeg. Door het inbrengen van The Powerhouse Horns met Rich Cole (sax) en Pete Kirkman (trumpet) worden nummers als 'Plan B' en 'Yours To Louse' verheven tot prima funk bluesjes.

Een meer dan gevarieerd en uitermate geslaagd album zonder meer...

 

tracks:

01. Hard Hearted World
02. A Man Who Can Stand
03. Red Light
04. Black Crow Callin’
05. Yours To Lose
06. One Life
07. Reconciled
08. I Don’t Understand
09. Plan B
10. I Am The One


more info:

year: 2017

artist: Polly O'Keary

label: Independent

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Polly O'Keary: vocals & bass
David Miller: guitar & vocals
Tommy Cook: drums & vocals

additional musicians:

The Powerhouse Horns: Rich Cole (sax), Pete Kirkman (trumpet)
Backing vocals: Sheri Roberts Greimes & Christina Porter

Norm Bellas: B3 #3,7
Eric Robert: piano #1
Jim McLaughlin: harmonica #4