© Rootsville.eu

Reverend Freakchild
Preachin' Blues


© Rootsville 2017

Vorig jaar was deze Reverend Freakchild bijzonder bedrijvig op de CD markt en ook voor het begin van 2017 wil deze uit de ‘Big Apple’ afkomstige boeddhist er al meteen staan met een nieuw album dat zijn officiële release kent op 1 januari 2017. We weten nu niet met zekerheid of deze nieuwe uitgave uit noodzaak is of gewoon omdat hij graag muziek maakt. We denken dit laatste al moeten we erbij vermelden dat hij onlangs zijn gitaren zag verdwijnen en deze ‘live recording’ gemaakt is met zijn enige overgebleven instrument.

Een compleet ‘solo’ album en daarmee onderstreept deze Reverend Freakchild dat hij alle stijlen in de blues wel goed machtig is. Voor dit album grijpt hij terug naar de basics van akoestische blues en folk. Voor zover het gaat om eigen originals grijpt hij ook graag terug naar enkele pareltjes van van de oertijd in de blues en dan doelen we uiteraard op ‘See That My Grave is Kept Clean’ van Blind Lemon Jefferson. Op papier gaan we al 2 eeuwen terug voor deze ‘traditional’ want Blind Lemon Jefferson werd geboren in 1897 en maakte wel zijn meeste opnamen tussen 1925 en 1929 van vorige eeuw.

No zo een blues-standaard  is zeker ook ‘Preachin’ Blues van Eddie ‘Son” House Jr. Met een knipoog naar Prince ging deze Reverend Freakchild te leen voor het nummer ‘Kiss’ en creëert hier met deze popsong een mooi akoestisch bluesje. Tussen de nummers krijgen we een heleboel uitleg over de geschiedenis van sommige van deze country bluesje en sluit hij af met ‘Grinnin’ In Your Face’ van wederom Son House….


tracks:

01. Breathing Blues
02. Preachin' about the Ancestors
03. See that My Grave is Kept Clean
04. Preachin' about Life and Death
05. In My Time of Dyin'
06. Preachin' about the Silver Lining
07. Preachin' Blues
08. Preachin' about the Philosophical Investigation
09. Kiss
10. Preachin' about the Luxury Problems
11. All I Got is Now
12. Preachin' about Time
13. Wish I was in Heaven Sitting Down
14. Preachin' about Enjoying your time on Planet Earth
15. It's Gonna be Alight
16. Grinnin' in Your Face


more info:

year: 2017

artist: Reverend Freakchild

label: Treaded and Released Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)