© Rootsville.eu

Rob Jungklas (US)

tiltle: Blackbirds
music: singer-songwriter
year: 2017
label: Madjack Records


info artist: Rob Jungklas
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Met het nieuwste album van deze uit Memphis TN afkomstige Bob Jungklas bevinden we ons in het straatje dan donkere en melancholische muziek. Met 'Blackbirds' krijgen we een album waarbij de donkere dagen nog verder gehuld zullen worden in duisternis.

Een mix van rock en vooruitstrevende folk waarbij hij ook een beetje richting Delta durft uit te gaan. Sinds zijn debuutalbum 'Closer To The Flame' uit 1987 heeft deze Rob Jungklas al een hele weg afgelegd. Onder het mum van 'less is more' kunnen ook de instrumentaria als minimalistisch worden beschreven.

Alhoewel zijn teksten puur en soms ook poëtisch op je af komen blijft het donkere aan dit album je toch achternazitten, en dit vanaf opener 'BlackBirds'. 'Gone' is ook zo een nummer dat wordt gedragen door de weemoedige klankleur van een Rob Jungklas maar toch enige opheldering verkrijgt door Rick Steff op de piano waardoor dit in eerste instantie sobere nummer evolueert in een mooie ballad.

Ondanks alles blijf je wel gekluisterd aan je speakers waardoor je tot de vaststelling komt dat op het einde dit een prachtig stukje luistermuziek wordt van het doordringende 'Vitriol' tot en met het afsluitende gospel nummer 'Carry Me Home'.

 

tracks:

01 Blackbirds
02 The Spiritual Beauty of Material Things
03 Nothing to Fade
04 Shine
05 Gone
06 Diggers
07 Hymn
08 Low Hanging Fruit
09 Vitriol
10 Carry Me Home

musicians:

Rob Jungklas: vocals, guitar
Luke White: bass, guitar, background vocals, Rhodes
Shawn Zorn: drums, percussion
Dave Cousar:– guitar tracks 1 and 2
Paul Taylor: drums tracks 1 and 2
Rick Steff: piano, Moog
Frank Ray: Hammond B3
Krista Wooten Combest: violin
Jana Meisner: cello
Toby Vest: keyboards, pedals, acoustic guitar