© Rootsville.eu

Rob Lutes (Can)

tiltle: Walk in the Dark
music: singer-songwriter Americana
year: 2017
label: Lucky Bear Records
booking Europe: Karen Proeme (mail)

info artist: Rob Lutes
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2017


Met deze 'Walk in The Dark' levert de Canadese singer-songwriter Rob Lutes weerom een meesterlijk mooi album af. De 13 nummers op dit 7de album zijn nieuwe originals die hijzelf schreef uitgezonderd van 'Rabbit' en ' Whistling Past The Graveyard' welke hij samen schreef met award-winning Dale Boyle, De titeltrack 'Walk in The Dark' componeerde hij aan de zijde van Monique Riedel en van John Prime is er ook nog 'Rocky Mountain Time'.

Voor de opnamen van deze 'Walk in The Dark' werden er begin dit jaar maar drie dagen uitgetrokken in de studio 'Notre Dame de Grace' in Montreal. De soulvolle en soms kwetsbare stem van Rob Lute past wonderwel mooi bij zijn geschreven nummers die een perfecte match vinden tussen roots en blues. Zo krijgen we met 'There’s No Way to Tell You that Tonight ' een mooie hommage aan een van zijn voorbeelden, James Cotton en met het instrumentale 'Spence' wil deze Rob Lute niemand minder eren dan gitarist Joseph Spence.

Voor deze 'Walk in The Dark' kwamen er heel wat mede-muzikanten hun inbreng leveren waaronder ook de Canadese harmonica virtuoos Guy Bélanger. In alle nummers vinden we de intensiteit terug waarmee deze Rob Lute zijn fans weet te bekoren zoals ondermeer het voor mij altans zeer sprekende 'I Am The Blues'. Een voorbeeld hoe een goed Americana album moet klinken, stevig onderbouwd met een sterke bezetting waarbij zijn ritmische gitaar en warme klankleur toch weer telkens de bovenhand nemen. 'Whisteling Past the Graveyard' dat hij samen schreef met Dale Boyle is ondanks de lugubere titel een mooie ballad.

Samen met co-producer Rob Heaney wordt er hier een pracht van een album afgeleverd en zo kan Rob Lute zich gaan opmaken voor de ispairatie voor album #8.

 

tracks:

01. A Little Room
02. There’s No Way to Tell You that Tonight
03. Pumping Love
04. I Am the Blues
05. Whistling Past the Graveyard
06. Walk in the Dark
07. Spence
08. Rocky Mountain Time
09. Bigger
10. Rabbit
11. Hardest Thing of All
12. Believe in Something
13. Better Past

musicians:

Rob Lutes: Acoustic Guitar and Vocals
Rob MacDonald: Electric, Resophonic and Acoustic Guitars
Mark Nelson: Drums and Percussion
Andrew Horton: Bass
Bob Stagg: Piano, Wurlitzer, Organ
Joe Grass: Mandolin
Guy Belanger: Harmonica
Josh Zubot: Violin on Rabbit
Rob Fahie: Bass on Rabbit
Josephine von Soukkonov: Backing vocals
Ian Kelly: Backing vocals on Whistling Past the Graveyard