© Rootsville.eu

Rodney DeCroo (Can)

tiltle: Old Tenement Man
music: singer-songwriter
year: 2017
label: Tonic Records

info artist: Rodney DeCroo
info promotion: JohThema Promotions

© Rootsville 2017


Met deze 'Old Tendement Man' staat deze uit Vancouver afkomstige Rodney DeCroo zijn conto op acht stuks. Dit nieuwe album is eerder elektronisch getint en dat staat toch enigszins in contrast met vorige albums en zeker al met zijn uitgegeven dichtbundel. Wat wel in dezelfde lijn staat is de soms sombere en weemoedige teksten die niet zelden getekend zijn door enige vorm van donkere kijk op de maatschappij.

Toch weet deze Rodney DeCroo net als bij zijn weder optredende 'Campfires On The Moon' uit 2015 een vorm van interesse op te wekken. Van het stevigere en psychedelische 'Jack Taylor' tot de meeslepende ballad 'Radio', hij blijft je verrassend meesleuren in het brengen van soms rauwe dan weer ingetogen nummers. Producer Lorrie Matheson neemt je zelfs mee met haar soms subtiele inbreng aan haar keyboards.

Ook al is deze Rodney DeCroo geen fijnbesnaarde zanger toch vertonen nummers als 'Like Jacob When He Felt The Angels Touch' enige affiniteit met hit gevoeligheid in het Indie gebeuren. Dat Rodney DeCroo een outstanding moderne troubadour blijft is wel duidelijk wanneer je naar ' In the Backrooms of the Romance' luistert, een nummer dat ik hier in België al vlug ga associëren met nummers van onze Guido Belcanto en die heeft ook wel even moeten wachten op de verdiende erkenning. Met 'Lou Reed on The Radio' refereert hij naar een legende maar of hij het nu zelf wil of niet met nummers als 'When It's Everything' komt zijn klankkleur akelig dicht bij de 'Velvet Underground...sounds like everyone I know.

Een nieuwere Rodney DeCroo met deze 'Old Tendement Man' maar zeker en vast niet een mindere want deze stevigere aanpak lijkt hem wel te liggen en tillen hem weer terug naar een hoger niveau.

 

tracks:

01 Jack Taylor
02 Jacob's Well
03 Ten Thousand Feet Tall
04 I've Got a Mirror, I've Got a Gun
05
Lou Reed on the Radio
06 Radio
07 Like Jacob When He Felt the Angel's Touch
08 In the Backrooms of the Romance
09 When It's Everything
10 Little Hunger
11 Ariel
12 Half Blind Crow
13 The Barrel Has a Dark Eye

musicians:

Rodney DeCroo: guitar & vocals
Lorrie Matheson: guitar, keyboards & bass
Chris Dadge: drums
Tim Leacock: electric guitar on #8
Joe McCaffery: electric guitar on #13