© Rootsville.eu

Russell Joslin
Hey Mathematician


© Rootsville 2017

Voor de liefhebbers van akoestische folk is deze 14 nummers tellende 'Hey Mathematician' van de Britse singer-songwriter Russell Joslin als een geschenk uit de hemel. Het is inmiddels al weer 2 jaar geleden dat deze moderne troubadour zijn 'Harlequins' op de markt bracht. Trouwens wanneer we het hebben over Russell Joslin moeten we in een adem ook zijn vriendin Sarah McCaig vernoemen.

De officiële release van dit album zal plaats vinden op 21 augustus 2017. Net als bij zijn vorige album is nu ook de rode draad van dit album de impressies uit zijn omgeving en haalt hij ook nu weer inspiratie uit de literatuur. Het is ondertussen al 10 jaar geleden dat Russel Joslin op 23-jarige leeftijd zijn debuutalbum 'Dream Token' afleverde en ook nu ook blijft hij vasthouden aan zijn signature en dat is vooral het afleveren van folkmuziek die telkens weer die stap verder zet.

Plaats ook voor enkele 'love songs' maar dan wel in een zeer bijzondere donkere sfeer als bij de nummers Water for Blood’, ‘The Cold of The Night’ en ‘Shackles’ met telkens zijn lovin' one als tweede stem. 'Elevate Me (Smoke) is dan weer een pure protestsong waarbij hij zich richt tot de Britse politieke macht, en net als 'We Are 40 Now' de corrupte machten aan de kaak stelt.

Van deze 'Hey Mathematician' mag je zeker geen al te gepolijste songteksten verwachten maar waarbij hij de naakte realiteit muzikaal komt te schetsen. De muze voor het schrijven van dit album haalde hij uit het intens touren gedurende de laatste 2 jaar.


tracks:

01. Old Glory
02. Elevate Me (Smoke)   
03. Billy's Funeral
04. Shipwreck
05. We Are 40 Now
06. Water For Blood
07. The Cold Of The Night
08. Shackles   
09. Cruel Ministry
10. Early Woman
11. The Blocks Of St Lukes
12. If I Die Tory
13. Mother
14. Doves May Fly

 

more info:

year: 2017

artist: Russell Joslin

label: 2+2 Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)