© Rootsville.eu

San Pedro Slim
In Times Like These


© Rootsville 2017

Het leuke aan die kleinere blues labels is dat je met regelmaat wel enkele verrassingen krijgt toegestuurd. Zo is er 'Mojo King Music' van Long Beach Cal. waar zich de thuisbasis bevindt van 'The Mighty Mojo Prophets'. Ook voor Marc Malone & The Soul Connectors biedt 'Mojo King Music' onderdak en deze keyslinger was ook van de partij bij de opnamen van het nieuwe album van 'San Pedro Slim'.

Voor deze San Pedro Slim moeten we eveneens naar de West Coast en deze singer-songwriter was vorig jaar nog te gast in Gent en meer bepaald in de 'Missy Sippy'. Het is dan ook voor het label een zege om deze 'San Pedro Slim' bij hun label te mogen ontvangen.

David Kiefer aka San Pedro Slim is een begenadigd storyteller met een krachtige soulvolle stem. Voor deze 'In Times Like These' schreef hij 11 nieuwe originals die de moderne blues weten te weerspiegelen. Samen met Joe Conde op guitar, producer Kenny Huff op bass, Mark Vasapolli aan de drums, Mike Malone op de black & white keys, en de blazers sectie met Lawrence White en Jorge Garcia trok deze San Pedro Slim gedurende een periode tussen 2015 en 2016 de studio in om dit album in te blikken.

Na een 'mono' introductie van een locale gospel radio opent San Pedro Slim hier een swingend instrumentale nummer. Met deze 'Down On Pacific' en zijn chromatische bluesharp weet hij meteen je aan de speakers te kluisteren. Van moderne blues tot cha cha is voor deze band een makkelijk gegeven met het heerlijke 'Going To See Mr. Lee' .

Exotische ritmes blijven ook aanwezig bij 'If It's Over', een nummer waarbij de heerlijke sound van de blazers weten te domineren. Een nummer waarbij de liefhebbers van de James Hunter sound zich in de bovenste beste hemel zullen bij varen. Prachtig is ook de tearjerker ' Valentine's Day At A Motel 6', waarop het soulgevoel van deze San Pedro Slimhoge toppen weet te scheren.

Het blues leven is voor de muziekliefhebber een moment van ontspanning of zelfs ontsnapping maar voor de vele muzikanten is het soms de realiteit van het harde dagelijkse leven. 'Low Pay Loser Blues' is een nummer waar San Pedro Slim de werkelijkheid aan de kaak komt te stellen. Op 'Working For The EDD' weet hij dan weer met een beetje sarcastische humor de werkloosheid aan de West Coast om te zetten in een heerlijk bluesje. Samen met bassist en producer Kenny Huff schreef hij het funky 'No Overtime'.


tracks:

01. Down On Pacific
02. I Was Wrong
03. Going To See Mr. Lee
04. Valentine's Day At A Motel 6
05. If It's Over
06. Low Pay Loser Blues
07. No Overtime
08. When You Hurt
09. Working For The EDD
10. Give It Time
11. Payday Loan
12. You Must Think I'm A Fool

more info:

year: 2017

artist: San Pedro Slim

label: Mojo King Music

musicians:

San Pedro Slim: vocals & harmonica
Joe Conde: guitar
Kenny Huff: bass
Mark Vassapolli: drums
Mike Malone: paino & organ
Lawrence White: tenor sax
Jorge Garcia: trumpet