© Rootsville.eu

SaRon Crenshaw and Blind B' & The Visionaires
Goin' To Get Deep


© Rootsville 2017

SaRon Crenshaw ziet met zijn passage hier in Europa zonder meer dat de trein vertrokken is. We hadden reeds zijn officieel nieuw album 'Drivin' onder de loep genomen en na zijn zeer opmerkelijk optreden op Blues Peer 2017 steken we ook dat andere album eens in onze 'player'. Deze 'Goin' to Get Deep' werd in Nederland opgenomen en dit in de Berkelse Bluesclub bij Werner en Suzy. Je kan stellen dat het een wederdienst is aan zijn begeleidingsband 'Blind B' & The Visionairs' om hem bij te staan op deze 'Tour'.

Het is trouwens bassist art Kamp die als producer dit schijfje in goede banen wist te leiden. Verder bestaan deze Visionairs nog uit drummer Frank Duindam en om dit kleinood nog een Belgisch tintje te geven hebben we nog Patrick Cuyvers achter de B3. Deze 'live' registratie is uiteraard niet hetzelfde als zijn album 'Drive'. Je kan stellen dat dit een weergave is van de concerten die deze SaRon Crenshaw zal geven op ons continent. Dus van de 9 tracks zijn enkel 'Guitarman' en 'Tight,Cranky & Loose ' van zijn hand. De andere zeven nummers zijn uiteraard sterke covers zoals Albert Collins zijn 'The Moon is Full' en ze dwalen zelfs enigszins af van de blues met John Hiatt zijn 'Feels Like Rain'.

Dat dee SaRon Crenshaw een licht is in de duisternis staat buiten kijf. Blues zoals blues hoort te klinken en dit kunnen we alleen maar gaan toejuichen. Zonder meer zal deze SaRon Crenshaw in 2018 op diverse festivals wel te zien gaan zijn. Zonder chauvinistisch te gaan worden kunnen we stellen dat de Hammond klanken van Patrick Cuyvers zeker een meerwaarde zijn op deze 'Goin' to Get Deep' .

Met 'Lie To Me' van Brook Benton krijgen we zlfs een beetje kippenvel want de klankleur van SaRon leunt bijzonder dicht aan bij deze van Brook Benton. De '44 Blues' van Chester Burnett aka Howling Wolf brengt on een beetje terug in de tijd van de country blues. Op nummers als 'Old Love' geschreven door Eric Clapton en Robert Cray krijg je meteen de sfeer mee van de Berkelse Bluesclub en met het overbekende 'Wang Dang Doodle' krijgen we nog een outswinger van formaat.

Met deze SaRon Crenshaw kunnen we stellen, the blues is back on track...


tracks:

01. Don’t Roll Your Eyes
02. The Moon Is Full
03. Lie To Me
04. Feels Like Rain
05. Guitarman
06. 44 Blues
07. Old Love
08. Tight,Cranky & Loose
09. Wang Dang Doodle

 

more info:

year: 2017

artist: SaRon Crenshaw

label: Blind Bee Records

booking: Bluesther Music Agency (NL) (Europe)

musicians:

SaRon Crenshaw: Vocals & Guitar
Bart Kamp: Bass
Patrick Cuyvers: Hammond & Piano
Frank Duindam: Drums