© Rootsville.eu

SaRon Crenshaw
Drivin'


© Rootsville 2017

Deze SaRon Crenshaw is al een tijdje in Europa en met zijn aantreden op 'Blues Peer' nemen we zijn nieuwe studio album even onder de loep. Het betreft hier een dubbel CD met op elk schijfje '5' nummers. Je zou gaan denken dat 10 nummers toch perfect op een digitale drager kunnen worden gebrand maar op CD staat er eentje van meer dan 12 en 10 minuten en op CD vinden nog eens eentje terug van meer dan 11 en 10 minuten. Totale speeltijd 79,31 minuten.

Deze SaRon Crenshaw leerde zichzelf reeds gitaar spelen op 8-jarige leeftijd en werd zo een van de meest getalenteerde gitaristen in blues, jazz en rhythm & blues. In het begin van zijn carrière speelde hij wel basgitaar om aan de broden te kunnen komen. SaRon Crenshaw speelde aan de zijde van diverse grote namen zoals Lee Fields, Denise LaSalle, Bobby Rush en Tyrone Davis. Ook kon hij als opener aantreden bij concerten van B.B.King en Robert Cray en dan kan je al een behoorlijke 'curriculum vitae' voorleggen. De mosterd ging hij halen bij de 3 Kings maar ook invloeden van SRV, Albert Collins en Buddy Guy zijn hoorbaar. Het meest herkenbare van al die namen vinden we terug bij de grootste King, B.B., trouwens speelt deze SaRon Crenshaw eveneens op een Gibson 'Lucille' die trouwens door 'de' King is gesigneerd.

Op dit album krijgen we 10 originals te horen die door Crenshaw de laatste jaren werden gecomponeerd. De inspiratie voor de titeltrack haalde hij toen hij zichzelf een 'vintage Cadillac' wist cadeau te doen. Het album wordt uitgebracht op 'One Trick Dog Records', een bescheiden jazz, fusion en blues label. Het is al van 2009 geleden dat SaRon Crenshaw nog een album uitbracht, toen het live album 'Tight, Cranky & Loose'.

Opener is het rockende 'Drivin' waar je best de klankleur kan voorstellen van een BB King en de gitaarrifs van een Albert King. Met 'World of Misery' laat hij zijn voet aan het gaspedaal al lichtjes ontspannen voor een relax slowbluesje van meer dan 10 minuten. Een nummer dat je kan onderbrengen bij de 'Tin Pan Alley' artiesten van nu. Soul en country blues lopen als een rode draad door dit album en hijzelf noemt zijn muziek, 'Blues with a twist of Soul'. Het lijkt er wel op wanneer deze SaRon Crenshaw aaneen slow blues begint dat deze in overtime gaan want ook 'Pilot Light' gaat hier net over de 12 minuten.

SaRon Crenshaw is ook een begenadigd akoestich artiest en alhoewel op dat dit elektrisch is opgenomen speelt Crenshaw hier op 'Jailer Blues' hier akoestische gitaar, een country bluesje dat goed in je wordt opgenomen. Ook 'Feel Like Crying' speelt hij met de niet versterkte gitaar in de hand en ook al duurt dit nummer meer dan 10 minuten, je gaat er jezelf nooit bij vervelen, heerlijke onthaastende blues à la Eric Bibb. 'Memories' is alweer een ballad en dus gaat ook dit nummer geheel buiten de tijdsgrens, een soort fusion blues met jazz. Met 'I Betty Lane' sluiten we voldaan de ogen met B.B. King voor de ogen, al gaat de klankkleur hier een octaaf lager. Aflsuiter is 'I Hear The Music' en bevinden we ons terug in de gospel en country blues. Een nummer dat op het lijf geschreven zou kunnen zijn voor bv. de Blind Boys of Alabama.


tracks:

01. Drivin'
02. World Of Misery
03. Been A Long Time
04. Pilot Light
05. Footprints In The Snow

01. Jailer Blues
02. Feel Like Crying
03. Memories
04. Betty Lane
05. I Hear The Music

more info:

year: 2017

artist: SaRon Crenshaw

label: One Trick Dog Records

booking: Bluesther Music Agency (NL) (Europe)

musicians:

SaRon Crenshaw: vocals & lead guitar
Tom Larsen: rhythm guitar
James Odum: bass
Eric Finland: organ & piano
Jordan Rose: drums
Wayne Tucker: trumpet