© Rootsville.eu

Scott H. Biram
The Bad Testament


© Rootsville 2017

Stilaan ben ik door de stapel heen aan het geraken van de nog te bespreken albums. Eentje dat is blijven liggen is deze nieuwe van Scott H. Biram.

Scott H. Biram aka The Dirty Old One Man Band is een Austin TX. afkomstige one man band die een mix brengt van country en blues, maar ook met invloeden van punk en metal. Hij mag beschouwd worden als de meest tot de verbeelding sprekende 'one man band'. Met deze 'The Bad Testament' brengt hij 13 nummers die zijn imago als punkcowboy nog eens extra in de spotlights komt te zetten.

“I’m here to tell you about somenting that might change your life” is de intro uit een radio programma en de aanzet van een up-tempo country nummers als 'Set Me Free'. Nu heb ik deze Scott H Biram nog maar 2 keer 'live' aan het werk kunnen zien en beide malen was dit in een omgeving met 'dronken' rootsrockers. Deze 'The Bad Testament' is dan ook meer dan het ophitsen van de door de 'whiskey' gedrogeerden die het luisteren 'naar' soms bijna onmogelijk maken.

'Still Around 'is dan ook een nummer waar zijn afzonderlijke instrumenten tot een geheel komen, dit in gezelschap van een accordeon en een ietwat fingerpickin' gitaar rifjes. Nu gaan we van deze Texaan geen 'master in degree' geven voor uitmuntendheid op gebied van instrumentale interventies maar toch is deze 'The Bad Testament' meer dan het beluisteren waard van deze punk country. Ook bij 'Red Wine' krijgen we diezelfde radiostem als intro te horen.

Met 'Crippled & Crazy' zou hij zelfs in de country charts kunnen belanden. Met diezelfde intro uit ditmaal een religieus radioprogramma zijn de inspirerende woorden you must have that true religion, hallelujah” de aanzet voor een heuse gospel. De laatste 3 nummers worden als bonus aanzien en bij het eerste 'Hit The River' krijgen we de Scott H Biram te horen zoals we hem 'live' herinneren. Ook het daaropvolgende 'Pressin’ on' is van dezlfefde vibes doordrongen waar harp en slide hand in hand gaan. Met het afsluitend nummer stellen we ons misschien ook de vraag van What 'Doesn’t Kill You'. Hail Hail Rock 'n Roll!

 

 

tracks:

01. Set Me Free
02. Still Around
03. Red Wine
04. Train Wrecker
05. Long Old Time
06. Swift Driftin’
07. Righteous Ways
08. Crippled & Crazy
09. Feel So Wrong
10. True Religion

bonus tracks:

11. Hit the River
12. Pressin’ on
13. What Doesn’t Kill You

more info:

year: 2017

artist: Scott H. Birham

label: Bloodshot Records

in courtesy of: Back To The Roots