© Rootsville.eu

Scott Ramminger (US)

tiltle: Alive and Ornery (Live)
music: Blues - NOLA
year: 2017
label: Arber Lane Music

info artist: Scott Ramminger
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2017


Vanuit het standpunt hier in ons kleine landje zou ik kunnen stellen van...what the f*ck!!! Buiten het beluisteren van vorige albums als 'Do What Your Heart Says To' dat eerder dit jaar werd uitgegeven en de vorige 'Crawstickers' uit 2011 en 'Advice To A Father and A Son' uit 2013 zijn we hier in België nog niet verwend geweest met de heerlijke muziek van deze 'bluesman' uit Washington DC.

Nu is er na 'Do What Your Heart Says To' een dubbel album uit met een 'Live' registratie van een optreden zodat we ook aan de lijve kunnen ondervinden welke heelrijke blues deze saxofonist ons weet te brengen. De titel van deze 15 nummers durende dubbel CD is 'Alive and Ornery' en bijna had ik het anders geformuleerd, want 'horny' kan je worden bij het beluisteren van deze dubbel.

Heerlijke New Orleans georiënteerde blues die je meteen weet in te pakken met nummers als het funky 'I Really Love Your Smile'. De ietwat ongepolijste en afgeleefde klankleur van deze Scott Ramminger vind een perfecte harmonie in zijn muziek aangestuurd door zijn heerlijke saxofoon. Scott Ramminger speelde in het verleden ook aan de zijde van Louisiana bluesman Eric Lindell en het opkomend talent, Andy Poxon.

Dat dit dubbel album 'live' werd opgenomen hoeft hoegenaamd geen hindernis te zijn want zo kan je het heerlijke gevoel van een concert volledig in je opnemen zoals bij de shuffle 'It's Hard To Be Me Nummers die aantonen dat deze Scott Rammiger ook een getalenteerd songwriter is. Funk en soul vereenzelvigd in de blues is een wel zeer gesmaakte fusion zoals te horen is op 'Funkier Than Him' of op het mooie 'That Rumba Beat' met de waanzinnige sound van Vince McCool's trompet.

Naast veel eigen nummers weet Scott Ramminger op zijn concerten ook een goede balans te vinden met enkele sterke covers zoals het r&b footstompin' 'Linda Lu' van Ray Sharpe. Of wat gedacht van 'Nasty Habits' van Tommy Castro toen deze nog werd bijgestaan door de aimabele Keith Crossan. 'Hokey Pokey Blues' is dan weerom eentje waarvoor de credits naar Scott zelf gaan en in tegenstelling met de tekst beginnen mijn voeten wel degelijk te bewegen.

New Orleans en zijn muziek dat is uiteraard ook werk van Dave Bartholomew en dus krijgen we ook de million seller 'Hello Josephine' te horen. Zijn we daar kwaad voor? Hoegenaamd niet en zo laten we ons verder meedrijven op het gezapige en swampy ritme zoals bij zijn eigen ''Lizabeth' en om af te sluiten in schoonheid nog eentje van Mr. Bartholomew met het swingende 'Ain't Gonna Do It'...Festivals in België wakker worden...

 

tracks:

01 I Really Love Your Smile
02 It's Hard To Be Me
03 Advice From A Father To A Sun
04 Funkier Than Him
05 That Rumba Beat
06 Do What Your Heart Says To
07 Linda Lu
08 Nasty Habits
09 Hokey Pokey Blues
10 Rebecca, Rebecca
11 This Town's Seen The Last Of Me
12 Annandale Girl
13 Josephine
14 'Lizabeth
15 Ain't Gonna Do It

musicians:

Scott Ramminger: vocals & sax
Pete Ragusa: drums
Chris Brown: bass
Vince McCool: trumpet
Ariel Francis: keys all but #3,6,12
Wes Lanich: keys #3,6,12
Clarence 'Bluesman' Turner: guitar all but #2,3,5,6,12
David Hitcher: guitar #2,5
Keith Grimes: guitar #3,6,12