© Rootsville.eu

Sean Noonan (Irl)
tiltle: Man No Longer Me
music: Jazzrock
year: 2017
label: Haldern Pop Recordings

info artist: Sean Noonan
promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 2017


Sean Noonan uit Brooklyn is niet zomaar een gewone jazzrock formatie maar behoort thuis in de New Yorkse Underground scène. De uit Ierland afkomstige jazzdrummer en storyteller vestigde zich in 1999 in de 'Big Apple'. Zijn mix van West-Afrikaanse ritmes en jazzy melodiën brengen een eigenzinnige fusion tot stand die soms rock en dan weer funk in zich herbergt zoals op 'Not I'. Mede door zijn soms absurde humor en fusion jazz kan je hem als een hedendaagse Zappa gaan bestempelen.

Sean was de voormalige drummer van het jazz-punktrio The Hub, met bassist Tim Dahl en saxman Dan Magay. Het was door een auto ongeluk dat hij tijdens zijn herstel zijn interesse voor Afrikaanse muziek en fusion jazz begon op te wakkeren.

Met meer dan 20 album sop zijn actief kan je hem als zeer productief bestempelen en werkte daardoor als samen met namen als Marc Ribot, Susan McKeown en Can’s Malcolm Mooney. Het is opvallend dat hij zich zonder meer liet insipreren door Frank Zappa. Met nummers als opener 'Man Vs. Machine', 'Pussy Cat’s Gone Wild' en het funky 'Cupid’s Packing Heat' bevat dit 11 nummers tellende album 'Man No Longer Me' genoeg varieteit. Soms geniaal dan weer tegen het randje van absurd. Electronische jazz met een knipoog.

tracks:

01 Man vs. Machine
02 Not I
03 Pussy Cat’s Gone Wild
04 Man No Longer Me
05 He Skarbnik He
06 Cupid’s Packing Heat
07 I Am Your Pineapple
08 Eat My Makeup
09 Queen of Kings
10 Lost in Guenter’s Wald
11 Bia.

musicians:

Sean Noonan: drummer, composer, vocals
Johnny Richards: keyboards
Michael Bardon: bass
Norbert Buerger: guitar
Mandhira De Saram: violin (track 3,6,7,8)
Patrick Dawkins: violin (track 3,6,7,8)
Richard Jones: viola (track 3,6,7,8)
Valerie Welbanks: cello (track 3,6,7,8)
Manuel Cossu: baritone (track 3,6,7,8)
Matteo Siddi: tenor (track 3,6,7,8)
Marta Melis: alto (track 3,6,7,8)
Alice Madeddu soprano (track 3,6,7,8) Adam Roszkowski violin (track 4,5,9) Jan Roszkowski cello (track 4,5,9) Maciej Afanasjew violin (track 4,5,9) Adam Debski viola (track 4,5,9) Harry Saltzman sax Robert Alonso trumpet Roman Sladek trombone