© Rootsville.eu

Shotgun Sally
Selftitled


© Rootsville 2017

Shotgun Sally is een rock 'n roll formatie uit de buurt van Leuven City. Deze 5 rebels trokken in eerste instantie de studio in om er een demo'ke op te nemen waardoor ze hun wervelende concerten nog beter zouden gaan kunnen promoten. Met een karrevracht aan steengoede covers werd er ter plaatse toch maar geopteerd om een 'EP'ke op de markt te gaan brengen. Na het inblikken van liefst 16 rockende nummers kwamen ze voor een dilemma te staan. Hoe te kiezen want ze waren alle 16 om te horen. Na enkele nachtelijke en slopende vergaderingen was de teerling dan eindelijk geworpen, and it was a seven!

Met een uitstekende mix van rock 'n roll, rockabilly en surf zouden ze dan maar een full CD gaan uitbrengen en het resultaat giert nu door m'n speakers. Stevig rockend met een noemer van 'Rock 'n Roll met ballen' wisten ze de 16 uitverkoren tracks tot een geheel te mixen waardoor de fans dit schijfje mee huiswaarts kunnen nemen om zo een volwaardig retro party'ke @ home te kunnen verzorgen waarvoor maar 1 CD nodig is.

'Live' zijn deze 'Shotgun Sally' om van te genieten met een Katrien Van Proeyen die zich op het podium manifesteert als een vrouwelijke Elvis met de klankleur van een opperbeste Wanda Jackson. Achter haar staat een solide ritme sectie met aan de upright bass Michel en aan de drums Jimm. Hoogst merkwaardig in deze vorm van muziek zijn de 2 guitarslingers die met regelmaat in conversatie gaan, op zich natuurlijk niets nieuws, ware het niet dat de 'gear' van deze 2 rockin' rebels bestaat uit een heuse 'National Steel' en een 'Les Paul Golden Top'. De verantwoordelijkheid van dit stevigere aandeel wordt hierbij gedragen door Peter en Bart.

Het resultaat van deze 'Shotgun Sally' is een rock 'n roll feestje dat soms op speed wordt gedragen. Opener is puur rock 'n roll met 'Heard Headed Woman'. Dit 12-bar bluesje werd eind jaren 50-tig uit de mouw geschud door Claude Demitrius en werd voor Elvis een 'Nr. 1 hit'. Ook bij de 'echte' Wanda Jackson staat dit nummer bij de favorietjes. Na 'Real Rockin' Daddy' en 'Wild WIld Lover' krijgen we een meer dan knap arrangement op de monster hit van Little Willie John. Fever on a surfboard! Etta James' haar 'Tough Lover' is een vet nummer dat ook hier niet mag ontbreken waarna de twee stringblenders zich wagen aan eentje van 'The King of the Surf Guitar' met 'Esperanza' van Dick Dale. Lekker ruig komt dan uit de speakers 'That's The Break'.

'The Cramps' waren eind jaren 70-tig een zeer populaire punkband en omdat deze 'Shotgun Sally' live wat graag hun ballen tonen staat er op dit album hun surfpunk versie van 'Ultra Twist'. Je staat daadwerkelijk met de mond vol tanden wanneer Katrien laat horen waarom ze best met Wanda Jackson mag vergeleken worden bij het brengen van 'Tongue Tied' uit alweer de 'golden sixties'. Op 'Humdinger' geven deze 'Shotgun Sally' zich nog éénmaal voor de volle 100% en dan?...replay zeker voor een nieuwe rockabilly rave ;-)


tracks:

01. Hard Headed Woman
02. Real Rockin' Daddy
03. Wild Wild Lover
04. Fever
05. Tough Lover
06. Esperanza
07. That's The Breaks
08. Voodoo Voodoo
09. What Makes You So Cold
10. Ultra Twist
11. Scoreked
12. Bulldog
13. Tongue Tied
14. Watcha Do To Me
15. I Needed A Man
16. Humdiger

more info:

year: 2017

artist: Shotgun Sally

label: Independent

musicians:

Katrien: vocals
Peter: guitars
Bart: guitars
Michel: standup bass
Jimm: drums