© Rootsville.eu

Someday Jacob (D)

tiltle: Everybody Knows Something Good
music: singer-songwriter - folk-rock
year: 2017
label: Haldern Pop Recordings
release date: 2017, december 12


info artist:
Someday Jacob
promotion: Pias Benelux (Sjuul Kok)

© Rootsville 2017


'Someday Jacob' is een formatie die gebouwd is rond de uit Bremen afkomstige singer-songwriter Jörn Schlüter. Ondanks zijn Duitse roots is het hoegenaams niet hoorbaar en zou je in eerste instantie denken aan een Amerikaanse muzikant. Na 'It Might Take A While' komt met deze 'Everybody Knows Something Good' zijn conto op 3 te staan. Dat dit nieuwe album in Nashville TX werd gemixt zal wel mee helpen om dit album, met toch internationale uitstraling, te promoten.

Alle nummers op deze 'Everybody Knows Something Good' zijn geschreven door Jörn Schlüter wat hem daardoor ook een begenadigd songwriter maakt. De soms poëtische teksten en heerlijke melodiën doen je terugdenken aan formatie's uit de era van een CSN&Y.

Dit album met daarop 11 nummers nemen je soms mee naar een betere en dromerige werled mede door de behaagelijke klankkleur van deze Jörn Schlüter. Bij wijlen kan je het zelfs melodieuze pop gaan noemen al houden we het toch maar beter bij alternative en modern geïnspireerde folkmuziek. Van binnenkomers als 'Leaving New York' over het lichtjes rockende 'Slow Down' tot de intro van het in harmony gezongen 'Your Medecine' het lijkt erop of deze 'Someday Jacob' enigszins in de 70-ties zijn blijven steken. 'Everybody Knows Something Good' is zonder meer dan lekker luisterend album geworden.

 

tracks:

01. Leaving New York
02. Hands of Love
03. Slow Down
04. Hide Within You
05. Your Medicine
06. Everybody Knows Something Good
07. Man Without a Cause
08. Can You Feel Me
09. Sorrow and a Song
10. Better Than This
11. Me and You (Ruth’s Song)

musicians:

Jörn Schlüter: vocals, guitar, keyboards
Manuel Steinhoff: bass, vocals
Martin Denzin: drums, vocals
Uli Kringler: guitars, vocals

additional musicians:

Florian Sitzmann
Detlef Wiedeke
Karsten Brudy
Hanjo Gäbler
Johnny Parry

a.m.m.