© Rootsville.eu

Son Of The Velvet Rat
Dorado


© Rootsville 2017

Deze 'Son Of The Velvet Rat' is gebouwd rondom songwriter Georg Altziebler en zijn echtgenote Heike Binder. 'Dorado' is toch al het zesde album maar voor mij is dit het eerste album dat ik onder handen krijg. Tot 2013 huisden dit Oostenrijkse duo nog in de bergen van Tirol maar sinds dan is de Californische woestijn rond Joshua Tree hun vaste stek geworden en zo kunnen we bijna gaan spreken van de omgekeerde wereld.

Deze omgeving moet hem wel de inspiratie hebben gegeven om voor deze 'Dorado' 10 nieuwe originals te schrijven. Americana met folk invloeden maar dan wel van de donkere kant want de teksten en het brengen van deze nummers voelen bijzonder zwaar en melancholisch aan, maar desalniettemin bijzonder mooi geschreven teksten waardoor de songwriters in Californië er enige vorm van concurrentie bij krijgen.

Een mix tussen Townes Van Zandt en een Tom Waits en met een vaste inbreng aan kwaliteit. Zeer sterke gebrachte nummers en daar zal de hand van producer Joe Henry meer dan een hand in hebben gehad. Iemand die ook richting Southern California wit te verhuizen is Victoria Williams en deze alt. country zangeres is te horen op 'Blood Red Shoes. Nummers als 'Copper Hill' en 'Surfer Joe' worden ook mede gedragen door de sterke inbreng van blazers als een trombone en saxofoon.

De wederhelft van Georg komt op het nummer 'Sweet Angela' bijzonder sterk voor waardoor haar accordeion nog een extra dosis weemoed weet te geven aan dit aangrijpend nummer. Sterk album deze 'Dorado' en voor mij staat deze 'Son Of The Velvet Rat' nu blijvend in het geheugen gegrift.


tracks:

01 Carry On
02 Cooper Hill
03 Blood Red Shoes feat. Victoria Williams
04 Love's the Devil's Foe
05 Shadow Dance
06 Surfer Joe
07 Starlite Motel
08 Sweet Angela
09 Tiger Honey
10 Franklin Avenue


more info:

year: 2017

artist: Son Of The Velvet Rat

label: Fluffy & Gravy Records - Mint 400 Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Georg Altziebler
Heike Binder
Jay Bellerose
Patrick Warren
David Piltch
Adam Levy
Victoria Williams
Faith Chinnock
Gar Robertson
Bob Furgo
Scott Kisinger
Kelly Corbin
Miriam Bichler