© Rootsville.eu

Steph Cameron (Can)

tiltle: Daybreak Over Jackson Street
music: singer-songwriter
year: 2017
label: At The Helm Records
release date: 2017 november, 10

info artist: Steph Cameron
promotion: Broere Promotion
distributio: Bertus

© Rootsville 2017


In 2014 bracht deze Canadese singer-songwriter haar debuutalbum 'Sad-Eyed Lonesome Lady' uit en die titel zal ze zowat haar ganse carrière moeten gaan meedragen. De in Saskatoon levende Steph Cameron wist de wereld te verbazen met een album met een album waarbij haar muziek ons deed wegdromen naar Folkmusic van Greenwich Village. Gewapend met enkel haar gitaar en een harmonica kreeg daardoor Canada een vrouwelijk versie van Bob Dylan, maar dan eentje dat veel mooier oogt.

Nu in 2017 brengt deze 'Sad-Eyed Lonesome Lady' haar nieuwe album 'Daybreak Over Jackson Street' uit en met dit door haar 11-nummers tellende album bevestigt ze haar status als uitstekend singer-songwriter. Openen doet ze al story-tellend met de titeltrack van haar nieuwe album en daarmee voel je onmiddellijk de dagerraad opkomen.

De klankkleur van deze Steph Cameron is bijzonder aangenaam waardoor je van de eerste noot gekluisterd blijft aan je speakers. Nummers als 'Young And Living Free' en 'That's What Love Is' geven duidelijk de sfeer weer waarin deze nummers werden geschreven. Zeer intimistische en aangrijpende lyrics die verstrengeld raken in haar poëtische stem en toch wel sober gitaarspel. Op 'On My Mind' gaat het over het alleen zijn in de vroege morgen, een nummer waar de spirit van een Bob Dylan als moderne troubadour weer in beeld komt.

Na 'Richard' en 'Winterwood' komt ze aandrijven met een meer uptempo verhaal in 'Little Blue Bird' een nummer waar de opbouw begint met de alles vertellende en herhalende tekstroken. 'You Ought To Know By Now' is een nummer dat zo eentje kon zijn uit het arsenaal van een Kris Kristofferson en zo hopen we maar dat ook deze Steph Cameron diezelfde roem zal vergaren. Afsluiten doet ze dan weer met het sombere 'Peace Is Hard To Find' en daarmee bevestigt deze Steph Cameron haar talent.

 

tracks:

01 Daybreak Over Jackson Street
02 Young And Living Free
03 That’s What Love Is
04 On My Mind
05 Richard
06 Winterwood
07 Little Blue Bird
08 You Oughta Know By Now
09 California
10 Sing For Me
11 Peace Is Hard To Find