© Rootsville.eu

Steve Mednick
The Ceromony of Innocence


© Rootsville 2017

In 2009 brachten Steve Mednick en Eddie Seville samen het album 'La Collaborazione Del Due' uit en op Steve's nieuwe album 'The Ceremony of Innocence' zit deze Eddie Seville ook nog eens aan de knoppen als producer van dit album maar maakt hij uiteraard nog deel uit van 'The Ruminators'.

Deze 'The Ruminators' begeleiden Steve Mednick ook bij de opnamen van dit nieuwe album waarvoor Steve alle nummers schreef. In 2011 bracht hij het album 'Immigrants and Other Americans' uit en had toen al een kritische kijk op de Amerikaanse politiek en dit nis met dit nieuw album er zeker niet milder op geworden.

Op nummers als 'Why? Tell Me Why?' blijft hij ontredderd achter in een maatschappij waar verdraagzaamheid een moeilijk item is geworden in een werled waar politiek en religie steeds verder van elkaar komen te staan. Je zou dit album een modern protestalbum kunnen noemen verenigd in een verzameling van folk-rock nummers. Het country getinte 'A Time Of Reckoning' werd voor dit album opgedragen aan Hillary Clinton en is best aangenaam om luisteren.

Als extra bonus op deze 'The Ceronomy of Innocence' krijg en bovenop nog 2 tracks uit de 'Root of The Sun' sessions, een album dat werd uitgebracht in 2015...


tracks:

01 Someone Needs To Fight This War
02 We’re Better Than This
03 Why? Tell Me Why?
04 Blinded By The Mist
05 A Time Of Reckoning
06 Edge Of The World
07 Take Me Down The Trace
08 The Long Haul (For Roz)
09 A Secret Chord
10 The Unraveling
 
From The ‘Root Of The Sun’ Sessions

11 Put It Back, Again
12 Red Sparrow


more info:

year: 2016

artist: Steve Mednick

label: Cottage Sound Recordings

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Steve Mednick

The Ruminators are:

Seth Adam
Karl Allweier
Eddie Seville
Vinny Cervoni