© Rootsville.eu

Steve Sainas (Can)

tiltle: Simple as This
music: singer-songwriter/rootsrock
year: 2017
label: independent


info artist:
Steve Sianas
promotion: Sarah French Publicity

© Rootsville 2017


Na zo goed als 20 jaar de frontman te zijn geweest van de award-winning blues band 'Mud Dog' is Steve Sainas van het pad afgeweken en vond het tijd om solo te gaan. Ook 'de' blues wordt even aan de kant geschoven om plaats te maken voor de rootsrocker in zichzelf. Zijn solo-album'Simple as This' werd in oktober van dit jaar uitgegeven in Canada. Voor deze 'Simple As This' schreef Steve Sainas 10 nieuwe maar wel uitzonderlijke mooie nummers waarbij hij zijn skills als singer-songwriter ten volle komt te ontplooien.

Ver weg van de blues is het resultaat 10 nummers die variëren van intieme Americana tot heerlijke zacht klinkende rootsrock. Voor het maken van dit album schaarde hij twee andere muzikanten rond zich, met name drummer Kelly Stodola en bassist Chad Matthews. Naast muzikant geeft deze Steve Sainas ook nog muziekles en daarvoor mocht hij in 2015 de Juno Award 'Teacher of the Year' ontvangen. Het brengen van muziek samen met het lesgeven geeft deze Steve Sainas opperste voldoening en hoopt met dezelfde passie dit nog jaren zo vol te houden.

Openen doet hij met de titeltrack van dit album in een sfeer waarbij totale rust uitstraalt. Met het daaropvolgende uptempo nummer 'Got Your Love' ontpopt hij zichzelf als een volleerde rootsrocker in een akoestische omgeving wel te verstaan. Nummers als 'Ruby Jo' en 'Your Light Will Shine On' kunnen in het vakje Alt-country worden ondergebracht net als het afsluitende 'Everything's Gonna Be Allright '.

'Simple As This' is een solo album van deze Steve Sainas waarbij je jezelf geen enkel moment zult vervelen. Een album waar gerust een vervolg op mag komen...

 

tracks:

01. Simple As this
02. Got Your Love
03. Ruby Jo
04. Why Do We Fall
05. Cities on Fire
06. Rise Above
07. Your Light Will Shine On
08. So Alone
09. My Darkest Days Are Done
10. Everything's Gonna Be Allright

musicians:

Steve Sainas: guitar, mandoline, vocals
Kelly Stodola: drums
Chad Matthews: bass