© Rootsville.eu

Steven Casper & Cowboy Angst (US)

tiltle: Some Times Jesse James (EP)
music: Alt-country
year: 2017
label: Silent City Records

info artist: Steven Casper
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Na ‘Trouble’ en ‘Endless Sky’ en ‘I Feel Like I’ve Got Snakes In My Head’ blijven Steven Casper & Cowboy Angst ook nu met deze 'Sometimes Jesse James' trouw zweren aan het uitbrengen van EP'tjes. Als zoon van een ambassadeur heeft deze Steven Casper zowat gans de wereld afgereisd en kan je gerust stellen dat hij een volwaardige globetrotter is.

Via New York kwam hij dan tenslotte in LA terecht van waar hij nu zijn heerlijke Alt. Country de wereld in stuurt. Steven Casper & Cowboy Angst bestaan uit Steven Casper zelf die zich laat bijstaan door John Groover McDuffie, Herb Deitelbaum, Jay Nowac en Carl Byron. Of ze nu Cowboy Angst noemen of Indian Spirit het zal me worst wezen zolang ze maar van deze heerlijk luisterende alternatieve country blijven brengen.

Net als bij ‘I Feel Like I’ve Got Snakes In My Head’ is er ook nu Ira Ingber bijgehaald om alles tijdens de opnamen in goede banen te leiden. Ira is de broer van Elliot Inberg (Frank Zappa). Openen doen ze in doorwinterde rootsrockin' stijl met het nummer 'Down'. Na het ingetogen en mooie 'The Best Days Of Our Live' zoeken Steve Casper & Cowboy Angst de grenzen van 'Bluegrass/Folk' op met het nummer ' My Wrecking Ball'.

Zowel 'They Call It Love' en Born To Lose Blues' horen thuis in Steven Casper's visie wanneer het alt-country aanbelangt. Tijdens zijn omzwervingen passeerde deze Steven Casper ook Mexico vandaar misschien het afsluitende en instrumentale 'Mi Sueno, Mi Dolor'.

 

tracks:

01. Down
02. The Best Days Of Our Live
03. My Wrecking Ball
04. They Call It Love
05. Born To Lose Blues
06. Mi Sueno, Mi Dolor

musicians:

Steven Casper: lead vocals & guitar
John Groover McDuffie: lead guitars & slide, pedal & lap steel
Herb Deitelbaum: bass
Jay Nowac: drums
Carl Byron: piano, accordion, B3

additional musicians:

Ira Ingber: guita, bass, percussion & backing vocals