© Rootsville.eu

Steve Kozak Band
I'ts Time


©Rootsville 2017

Het is overduidelijk dat ze in Canada ook over een Westcoast beschikken en daardoor ook over de jump & jive blues die met deze stijl verbonden is. Deze Steve Kozak draait al enkele decennia mee in de Vancoucer blues scéne.

Deze succesvolle bracht al diverse album sop de markt maar met 'Lookin' at Lucky' uit 2012 was het dan toch al een beetje geleden. Nu is er deze 'It's Time'. Samen met Dave Webb , Roger Brant en Chris Nordquist zijn zij het hart van deze Steve Kozak Band en brengen ze op dit album een uitgelezen mix van 12 originals en covers.

Voor de opnamen van deze nieuwe schijf deden ze ook beroep op een blazers sectie die op nummers als opener 'Cane Sugar Sweet' het goede gevoel weten weer te geven met dit jump bluesje. Bij de covers horen het wondermooie 'Kiddio' van Brook Benton en voor 'One Woman I Need' ging hij te leen bij Anson Funderbergh.

Eigen nummers als 'Messed Up' en 'Trouble' laten duidelijk blijken dat hij ook een begenadigd songwriter is en fijne blues nummers weet te componeren. 'Every Night and Every Day' brengt ons een mooie sixties ballade van de hand van Sam Maghett. Met 'Tell Me Why' krijgen we een meer traditoneel bluesje en het jazzy 'That's Cool With Me' is een talkin' blues.

Met deze 'It's Time' laat Steve Kozak meer dan duidelijk horen dat zowel in Canada als hier in Europa moet rekening gehouden worden met hem, 'cause this is fun!


Tracks:

01 Cane Sugar Sweet
02 You May
03 Messed Up
04 Every Night and Every Day
05 Kiddio
06 Trouble
07 One Woman I Need
08 That’s Cool with Me
09 Stranger in My Hometown
10 Tell Me Why
11 Love Life & Money
12 Goin’ Fishin’

 

more info:

year: 2017

artist: Steve Kozak Band

label: Independent

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Steve Kozak
Dave Webb
Roger Brant
Chris Nordquist

special geusts

The Harpoonist & The Axe Murderer
Jerry Cooke
Dave Vidal