© Rootsville.eu

Stormy Mondays (E)

tiltle: Suitcase Full Of Dreams (EP) Limited edtion 232/500
music: Americana - Alt-Folk
year: 2017
label: Independent


info artist: Stormy Mondays
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Deze 'Stromy Mondays' noemen zichzelf een Indie-Folk-Rock Band en hebben hun roots aan de noordelijke kust van Spanje. Ze brengen hun muziek met zowel akoestische als elektrische instrumenten. Ze brachten al 15 albums uit wat hen zeker niet tot een ééndagsvlieg maakt. Hun nummer 'Sunrise Number 1' werd door Nasa geselecteerd om in de ruimte te spelen, ze speelden samen met Slash en Springsteen en brachten het in 1999 tot enige Spaanse band tot op Woodstock.

Met dit EP'tje brengen ze 4 nieuwe nummers uit en op de cover prijkt een heuse Cadillac Eldorado uit 1955 die ze vonden in het prinsdom Asturië en die ooit tot de bezittingen van Ava Gardner behoorde. Opmerkelijk is ook dat er nummers zowel in het Engels als de plaatselijke taal worden gezongen.

Met de titeltrack van het nummer lijkt het erop of deze 'Stormy Mondays' aan het cruisen zijn in die toch wel legendarische auto. Met 'Everybody Came To Your Party (But You Were Gone)' hebben ze het hier over diegen die ons vaarwel hebben gezegd.

'Thirteen' is een bewerking van Big Star de band van en met Alex Chilton en met ' Don't Count Me Out ' komen we bij de afsluiter en het favoriete nummer van deze band. Zeer rustig en dromerige Americana gebracht in een opperste beleving incluis mooie muziek. Allemaal vastgepind aan sterke verhalen maar zijn ze waar?

 

tracks:

01 Suitcase Full Of Dreams
02 Everybody Came To Your Party (But You Were Gone)
03 Thirteen
04 Don't Count Me Out

musicians:

Jorge Otero
Pablo Bertrand
Danny Montgomery
Juanjo Zamorano

and

Héctor Braga
Juan Flores
Miguel Herrero

and special guests on #2:

Pepin de Mañalén
Javi Otero
Marigel Gonzàlez