© Rootsville.eu

String Bone
Love & Highways


© Rootsville 2017

Barry James Payne is een in Otario levende singer-songwriter die met deze 'Love & Highways' aan zijn 2de full CD toe is en dit is de kwaliteit van deze plaat in acht nemend bijzonder opmerkelijk. De constructie waar hij zijn werk aan relateert noemt 'String Bone' en als producer heeft deze Barry James Payne ene Shannon Lyon naast zich gevraagd. Deze Shannon Lyon werkt ook mee als gitarist op deze 'Love & Highways' naast enkele andere opmerkelijk Canadese namen in de singer-songwriters scène zoals Ginger St. James en ook de ukelele van Manitoba Hal mocht komen meedoen.

De titel van het album spreekt voor zichzelf dus verwacht geen drukdoenerij maar 12 heerlijk nummers om naar te luisteren en vooral om van te genieten door de muzikale en melodieuze kwaliteit die ze allen met zich meedragen. Uitgezonderd 'Black Star' en Neil Young's 'Birds' schreef deze Barry James Payne al de rest van deze songs zelf al kreeg hij op #6 hulp van de reeds vermelde Ginger St. James en opener 'Feel The Power Of Our Love' kwamen Nathan Farmer en Antonia Munro ter hulp.

Deze 'Love & Highways' is de vereenzelviging van uitstekende Americana waarbij de kwaliteit er zo van druipt met een bijzonder punt van aandacht voor de backing vocals en meerstemmigheid op vele nummers zoals 'Cali Or Somewhere'. Op één uitzondering na zijn dit stuk voor stuk aimabele songs die je doen weg mijmeren in een sfeer van geluk. 'Bed' en 'I Took That Train' zijn hierop een uitzonderingen en laten je eventjes wakker schudden in heerlijk getinte alt-country.

Afsluiter is 'Birds' van Neil Young en deze intieme song brengt deze 'String Bone' geheel in de sfeer zoals zijn streekgenoot deze altijd weet te brengen. Voor mij een meer dan aangename kennismaking met deze Canadese gentlemen.

 

tracks:

01. Feel The Power Of Your Love
02. I'm Taking My Time
03. Home
04. Somber Eyes
05. Bed
06. Where Do You Go
07. I'm Riding Again
08. Cali Or Somewhere
09. Black Star
10. I Look That Train
11. Take Hold Of The Line
12. Birds


more info:

year: 2016

artist: String Bone

label: independent

String Bone construction:

Mae Moore: vocals
Roman Tome: drums & vocals
Shannon Lyon: electric guitar
Ginger St. James: vocals
Sarah Jane Scouten: vocals
Ben Bolt-Martin: cello
Lindsay Schindler: fiddle
Steve Clark: bass
Graham Hargrove: drums
Manitoba Hal: ukelele
Steven Wood: pedal steel
Jeff Laughton: bass
Jay Rhiel: drums
Dayna Manning: vocals
Emm Gryner: vocals