© Rootsville.eu

Sugaray Rayford (US)

tiltle: The World That We Live In
music: soul
year: 2017
label: Blind Faith Records

info artist: Sugaray Rayford

© Rootsville 2017


The man with the cigar and his music...Er waren al albums met de 'Knickerbocker All-Stars' en met 'The Mannish Boys'. Sugaray Rayfor bracht tot dusver 3 solo albums uit waarvan 'Southside' in 2015 werd uitgebracht. Nu staat deze imposante maar bijzonder dartele blues- en soulman er met zijn nieuwe 'The World That We Live In'. Het album werd uitgebracht op het Italiaanse 'Blind Faith' label. Dit jaar is Sugaray Rayford ook al genomineerd voor de 'BB KIng Entertainer' en de 'Blues Music Awards'.

Caron Nimoy aka Sugaray Rayford werd geboren in Texas. Hij groeide op in San Diego en zong op 12-jarige leeftijd bij de 'Urban Gypsys'. Wegens interesse voor de blues vervoegde hij de 'Aunt Kizzy Boyz' als leadzanger. In 2010 bracht hij in eigen beheer zijn debuutalbum 'Blind Alley' uit en een jaartje later ging hij als leadzanger aan de slag bij 'The Mannish Boys' die onderdak hadden bij het label 'Delta Groove'. Bij dit label bracht hij onder supervisie van Randy Chortkoff (1955-2015) in 2013 zijn 2de album 'Dangerous' uit.

Op zijn nieuwe album vinden we 10 tracks terug en soul blijft nog steeds de rode draad in zijn nummers zoals zonder meer op het opende soul-shouting 'Take Me Back'. De daaropvolgende titeltrack 'The World That We Live In' huisvest de soul zoals we deze kennen van een Teddy Pendergrass. Met 'Don't Regret A Mile' doet hij me dan weer denken aan de begin periode van Marvin Gaye in de era van diens 'What's Going On'. Sugaray Rayford krijgt het voor mekaar om diverse soul periodes moeiteloos in elkaar te laten vloeien.

Met 'Home Again' levert hij ons hier een mooie ballad af, een nummer dat extra wordt gedragen door de prachtige backing vocals. Het afsluitende 'Troubles' begint met een langzame trompet intro maar evolueert verder in een floorfillin' en footstompin' alles in zich hebbende soulbuster à la 70-ties. Ben je klaar voor some good old rhytm & blues met invloeden van Solomon Burke, Otis Redding, Marvin Gaye en Teddy Pendergrass laat deze 'The World That We Live In' dan niet aan je voorbij gaan...

 

tracks:

01. Take Me Back
02. The World That We Live In
03. Don't Regret A Mile
04. What Do We Own
05. Home Again
06. Keep Moving
07. Dig A Little Deeper
08. Ain't Got No Business To Die
09. The Boogey Man
10. Troubles