© Rootsville.eu

TG Swampbusters
Swamp Rock Country Blues


©Rootsville 2017

Niets nieuws onder de zon zou ik zo zeggen bij het nieuwe album van TG Swampbusters. Deze ‘Swamp Rock County Blues’ heeft uiteraard de alles omvattende titel mee maar voor die echte 'bayou sound' blijf ik toch een beetje op mijn honger zitten. Het is alsof dit trio luikekkerend in de zetel zitten, wanneer ze dit album hebben opgenomen.

Voor het gedeelte van 'Swamp Rock' begint het eerder langzaam maar toch nog hoopvol door het heerlijke gitaarrifje. Ook met de jazzy intro op 'Five Minutes Past Midnight' ben ik nog allert maar het lijkt erop dat ze in die nacht het licht niet meer te zien krijgen. Nummers als 'One Hundred Proof Blues' rocken wel enigszins maar eerlijk zo zijn er wel 13 in een dozijn.

Bewonderingswaardig is wel dat Tim Gibbons aka TG alle nummers zelf schreef en dat brengt toch nog altijd een puntje meer op. 'Whiskey Woman' van daarvan verwachten we het zelfs nog een beetje rauwer dan wat er door de speaker galmt, daar waar 'Baby Sin' buiten een beetje howling harp voor de rest weinig om zich heeft. Gelukkig brengt 'Cranberry Corners' een beetje rockin Southern rock in da house.

O pzich wel knap geschreven nummers maar de 'soul' is er niet meteen in te vinden en bij 'She Gave Me The Blues' ben ik helemaal weg...so guys let's boost it up!


Tracks:

01. Honky Tonk Song
02. Five Minutes Past Midnight
03. One Hundred Proof Blues
04. She Always Ate Her Crackers In Bed
05. Pitching A Tent
06. Whiskey Woman
07. The Devil Gets His Due
08. Georgia Rollin’ Stone
09. Twist My Rubber Arm
10. Baby Sin
11. Cranberry Corners
12. She Gave Me The Blues

 

more info:

year: 2017

artist: TG Swampbusters

label: Booze records

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

TG: vocals, guitars & harp
Patch: drums
Swampy Jo Klienfeltr: bass