© Rootsville.eu

The Blues Overdrive (DK)

tiltle: Overdrive Live!
music: blues
year: 2017
label: Gateway Music

info artist: The Blues Overdrive

© Rootsville 2017


Met hun album 'Clinch!' uit 2015 was het voor mij de eerste en aangename kennismaking met deze Deense bluesbro's. Met boegbeeld Martin Olsen als drijvende kracht begint deze band ook buiten Denemarken meer en meer naam te verwerven. Om 'hun' blues nog eens extra in beeld te brengen lieten deze 'The Blues Overdrive' vorig jaar op het prestigieuze 'Smukfest' in Skanderborg dit 'live' optreden registreren. Zowat een jaar later wordt deze 'Overdrive Live!' dan aan de wereld voorgesteld.

Martin Olsen is als frontman ook nog een begenadigd songwriter want op twee na zijn alle nummer van zijn hand. Voor 'High Water' gaan de credits naar ene Bob Zimmerman en Willie Chambers tekende voor 'You Got The Power To Turn Me On'. Met 'Mr.16 Tons' wil Martin Olsen het Deense blues icoon Peter Thorup (1948-2007)(Alexis Corner) eren.

Met hun 3de album, hun selftitled debuutalbum kwam uit in 2012, brengen ze een verscheidenheid in blues aan de dag. Openen doen ze met het lichtjes met twang gevulde 'Death on The Highway', een prima rockin' roadsong als kennismaking. Alvorens on mee te nemen naar het intense bluesje 'Ball & Chain' krijgen we nog een heerlijke shuffle met 'Three Time Lover'.

Voor het daaropvolgende 'High Water' gingen ze te leen bij Bob Dylan en who-ha, wat een heerlijk country blues. Het rockende 'Everybody was Rocking' is de voorbode voor het aan blues icoon Peter Thorup opgedragen 'Mr. 16 Tons'. 'Cherry' is weerom een heerlijk footstompin' bluesje en met 'I Was Wrong' gaan ze er met dit West Coastje swingend uit. 'Wrong' zijn diegene die deze Deense blues band eens niet naar onze podia halen...

 

tracks:

01. Death on the Highway
02. Three Time Lover
03. Ball & Chain
04. High Water (For Charley Patton)
05. Everybody Was Rocking
06. Mr. 16 Tons (Blues for Thorup)
07. You Got The Power To Turn Me On
08. Cherry
09. I Was Wrong

musicians:

Martin Olsen: vocals & guitar
Brother Brick: bass & backing vocals
Louisian Boltner: drums
Andreas Anderson: guitar