© Rootsville.eu

The Brave (US)

tiltle: Acute Inflections
music: Jazz
year: 2017
label: independent

info artist: The Brave
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2017


'The Brave' is een bijzonder getalenteerd duo dat bestaat uit Elasea Douglas en Sadiki Pierre. Met vocaliste Elasea Douglas kan je alle kanten op. Buiten een begenadigde zangeres is ze tevens ook songwriter, actrice en danseres. Tijdens haar studies volgde ze ook lessen als klassiek geschoolde zangeres waardoor ze ook verliefd werd op jazz muziek. Elasea vertolkte verschillende rollen als actrice in diverse Broadway shows maar toch leek haar leven daarbij niet volledig gevuld waardoor ze ook als zangeres voor het podium koos.

Sadiki Pierre is een bijzonder getalenteerd 'upright bass' speler die zich naast jazz ook bijzonder goed thuis voelt in Latin, reggea en R&B. Sadiki zag het leren bespelen van de contrabas niet als een verplicht nummer en deelde alleen de interesse doordat hij zo een uitweg van school zag, iets wat later totaal omsloeg en werd zo een full-time muzikant. Sadiki werd een beloftevolle bassist en bleef bijzonder leergierig. Hij verdiepte zich in diverse stijlen als blues en gospel maar ook in R&B en funk. Door de ontmoeting met Elasea herontdekte hij de muziek opnieuw en zo ontstond dan ook 'The Brave'.

'Acute Inflections' is een mix van de diverse stijlen waarin hij zich kwam te verdiepen en enkel met zijn 'contrabass' en de bijzonder soulvolle stem van Elasea Dougls werd dit 7 nummers tellende album een reis doorheen verschillende werelden. Opmerkelijk is dat enkel het bespelen van dit machtig instrument enkel begeleidt door de stem van Elasea tot dit resultaat mag leiden.

Van het opwekkende 'L.O.V.E' van Bert Kampfert en Milt Gabler tot het eerder dramatische 'Back To Black' van Mark Robson en Amy Winehouse brengen ze hier met hun debuut EP een ode aan de muziek. Zelfs Prince zijn 'Kiss' krijgt hierop een nieuw leven toegemeten...wordt vervolgd!

 

tracks:

01. L-O-V-E
02. Latch
03. Kiss
04. Back to Black
05. No Ordinary Love
06. The Brave
07. Over the Rainbow

musicians:

Elasea Douglas: vocals
Sadiki Pierre: bass