© Rootsville.eu

The Eric Byrd Trio (US)
feat. Terell Stafford & Tim Warfield

tiltle: Sacred Music Vol.1: Saints Are Still Marching
music: Jazz
year: 2017
label: independent
release date: 2017 november, 03

info artist: Eric Byrd Trio
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2017


Al meer dan twintig jaar is jazzpianist Eric Byrd actief en samen met Bhagwan Khalsa (accoustic bass) en Alphonso Young Jr. (drums) brengt hij met zijn 'The Eric Byrd Trio' op 03 november zijn nieuwste album 'Sacred Music Vol.1: Saints Are Still Marching' uit. Voor deze gelegenheid ging hij samenwerken met jazztrompettist Terell Stafford en saxofonist Tim Warfield.

Naast be-bop weet dit trio zich ook te vereenzelvigen met gospel en blues. Vandaar de titel waarvoor ze voornamelijk gingen grasduinen in het arsenaal van Negro-Spirituals met nummers als onder mee. Ook de composities ' I Want Jesus to Walk With Me' en 'Calvary' komen uit deze categorie. Mijn laatste kennismaking met dit 'Eric Byrd Trio' dateert al van 2008 toen hij samen met een blazers sectie als 8-koppig ensemble een tribute bracht aan Ray Charles met het album 'Brother Ray'. Als 8ste gast merkten we toen op Lea Gilmore. Dit uitstekende album kende vorig jaar een re-release.

Gedurende zijn carrière werkte Eric Byrd en zijn trio ook samen met namen als Wynton Marsalis, Charlie Byrd, Mike Stern, David “Fathead” Newman, Cecil Payne en nog zoveel meer. Met zijn kompanen Bhagwan Khalsa en Alphonso Young Jr. geven ze ook les in 'Musical History' en 'Jazz'. op nummers als 'Calvary', 'Blessed Assurance' en het afsluitende ' Just A Closer Walk with Thee' laat Eric Byrd ook zijn warme klankkleur van zijn stem aan bod komen.

'Sacred Music Vol.1: Saints Are Still Marching', een blend van swing, be-bop, gospel en blues, dankzij Terell Stafford en alto saxofonist Tim Warfield. Met nieuwe geinspireerde arrangementen op reeds lang bestaande sipituals.

 

tracks:

01. Ain-a That Good News
02. Sweet Sweet Spirit
03. When The Saints Go Marching In
04. Joshua Fit the Battle of Jericho
05. There’s Just Something About That Name (Jesus)
06. I Want Jesus to Walk With Me
07. Calvary
08. Blessed Assurance
09. Just A Closer Walk with Thee

musicians:

Eric Byrd: piano, vocal
Bhagwan Khalsa: accoustic bass
Alphonso Young Jr.: drums

special guests:

Terell Stafford: trumpet
Tim Warfield: saxophone