© Rootsville.eu

The Harpoonist & The Axe Murderer
Apocalipstick


©Rootsville 2017

Deze Shawn Hall aka 'The Harpoonist' en Matthew Rogers aka 'The Axe Murderer' zie je met regelmaat opduiken op albums van collega-muzikanten. Na hun album 'A Real Fine Mess' uit 2014 waren ze ook toe aan het uitbrengen van een eigen nieuw album. Op deze 'Apocalipstick' vinden we 13 nummers terug. Alhoewel ze de vorige jaren heel wat in de prijzen vielen zoals 'Blues Album of the Year' en 'Blues Act of the Year' zullen de meeste blues liefhebbers toch wel meermaals moeten luisteren om aan hun hedendaagse en zeker alternatieve blues enige gewenning te vinden.

'Get Ready' lijkt als opener wel te waarschuwen voor een nakende apocalyptisch georkestreerd einde door de dreigende drumbeats en het hoog elektronische gehalte van de overige instrumenten al heeft de intro wel iets mee van de sixties Stones. Na de eerste waarschuwing krijgt het album meer dan een rock 'n roll gehalte met nummers als 'Nancy' en 'Save Me From Another Day'. Het blues gehalte wordt steeds weer aangeleverd door de snijdende harmonica van The Harpoonist'.

Met 'Pretty Please' voeren ze het tempo meer dan op en blijft het album meer dan rockend te noemen, alhoewel er ruimte is gelaten voor een meer rustiger moment zoals bij het daaropvolgende 'Treat Me Kind'. Toch blijven ze met het meerendeel van de songs ons enigszins terugtrekken richting rock 'n blues uit de psychedelische zestiger jaren.

Deze 'Apocalipstick' is voor het in Vancouver based duo 'The Harpoonist & The Axe Murderer' een bevestiging dat ze de alternatieve blues meer dan onder de knie hebben al zal het succes wel eerder bij een andere en jongere strekking bij de bevolking liggen.


Tracks:

01 Get Ready
02 Nancy
03 Forever Fool
04 I'm Back
05 Pretty Please
06 Treat Me Kind
07 Running
08 Promises, Promises
09 Save Me from Another Day
10 Marianne (20,000 Acres of Moonlight)
11 Father's Son
12 Situate Yourself
13 Fragile

 

more info:

year: 2017

artist: The Harpoonist & The Axe Murderer

label: Factor

promotion: Sarah French Publicity

The Harpoonist & The Axe Murderer are:

Shwan Hill: vocals & harmonica
Matthew Rogers: guitar, bass & synths

additional personnel:

John Raham: drums & percussion
Geoff Hilhorst: organ, piano & Wurlitzer
Efran Chavez: congas
Dwan Pemberton: vocals
Andrina Turenne: vocals
Alexa Dirks: vocals
Ben Rogers: vocals
Khari Wendell: vocals
Erik Nielsen: vocals
Ricardo Khayatte: vocals