© Rootsville.eu

The Jimmy Zee Band (Can)

tiltle: What You See Is What You Get
music: blues
year: 2017
label: independent


info artist:
Jimmy Zee
promotion: Sarah French Publicity

© Rootsville 2017


Met deze Jimmy Zee komen we uit bij al meer dan 25 jaar Canadese blues geschiedenis. Sinds zijn in 2006 verschenen selftitled debuutalbum en in een tijdspanne van goed meer dan 10 jaar is deze 'What You See Is What You Get' zijn vierde album. Zijn ruwe en soms donkere klankleur is al jaren een kenmerk van deze Jimmy Zee.

Met deze 'blues' van Jimmy Zee kan je verschillende strekkingen van deze muziekstijl onder de loep nemen. Op deze 'What You See Is What You Get' vinden we 10 nummers op terug die je een waanzinnige trip in bluesland bezorgen. Met opener en titeltrack 'What You See Is What You Get' bevinden we ons midden in de Delta met slide maar ook met de heerlijke en aanstekelijke backing vocals van Nadine States.

Op het daarop volgende rockende 'Backroads' krijgt Jimmy Zee assistentie van Rick Threath en is de howlin' harp van 'Harpdog Brown' een vast gegeven op dit nummer. Met een 'Low-Fi' harp intro evolueert het daaropvolgende 'I Ride Alone' in een donkere headbangin' bluesrock 'n biker song. Funky grooves krijg je daarna met 'My Old Lady Is A Freaksow', een nummer dat op gebied van gevoel simultaan loopt met de titel ervan.

Afsluiten doen deze 'The Jimmy Zee Band' met de ballad 'I'm No Good Without You'. 'What You See Is What You Get' is een soms zwaar beladen bluesalbum mede door Jimmy Zee's stem die wonderwel goed samengaat met de aangename backing vocals.

 

tracks:

01 What You See Is What You Get
02 Backroads (feat. Rick Threat)
03 I Ride Alone
04 Time Will Heal Everything
05 Money
06 My Old Lady Is A Freakshow
07 Blind
08 She's A Mystery To Me
09 Your The Best It Can Get
10 I'm No Good Without You

musicians:

Jimmy Zee: vocals
Nadine States: vocals
Miles Hill: bass
Joel Fountain: drums
Darryl Havers: keyboards
Harpdog Brown: bluesharp
Steve Hilliam: saxophone

special guests:

Annabbelle Chvostek: backing vox
Terry Townson: rtimpet
Elliot Polsky: perciussion
Rick Threat: vocals