© Rootsville.eu

The Jon Hay Band (US)

tiltle: Won't Let You Go
music: blues
year: 2017
label: independent

info artist: Jon Hay

© Rootsville 2017


Toen de amper 2-jarige mee met zijn vader naar een DVD van Stevie Ray Vaughan zat te kijken ging er zonder dat hij het al besefte een wereld voor hem open. Amper 4 jaar oud begon hij al gitaar te studeren op de 'Bluebond Guitars' in Philly waarna hij later begon te spelen in diverse studenten groepjes, met als gevolg optredens in de legendarische 'Dobbs'.

Na een ontmoeting met de UK's swing band 'The Jive Aces' tijdens hun tour in '2014' in de US werd Jon uitgenodigd om mee met hen te toeren als plaatselijke muzikant. Een paar jaar later werd hij opnieuw uitgenodigd door hen op het 'Derry Jazz Festival in Derry Ierland. Nadien richtte hij zelf zijn band op en nu nog maar amper 16 volgt er het album 'Won't Let You Go'. Met als sponsor de 'Central Delaware Blues Society' zal hij op de eerstvolgende IBC te Memphis aantreden in de challenge 'Youth Showcase'.

De mosterd haalde deze Jon Hay bij namen als Jimmie Vaughan en Sean Costello maar ook bij Gary Clark Jr. en Albert Collins. Het album telt 11 nummers die uiteenlopend zijn qua stijl. Openen doet hij lichtjes rockend en daar ik geen fan ben van bluesrock hou ik al een beetje lijn hart vast. Gelukkig houdt hij vast aan het juiste aspect van de blues en kiest hij nadien ook voor aangename shuffles als op 'Lies'.

Wat daarna volgt is een reisje doorheen blues country met 'Dirty Work At The Crossroads' maar ook met wat funk also op 'Citty Strut' en het soulvolle en mooie 'Hold On'. Kan blues bestaan zonder boogie, waarschijnlijk niet en dus ontvangen we met open armen diens 'T-Bone Boogie'. Echte barrelhouse blues komt eraan met 'Whole Lotta Lovin'' en sluit hij af met de ballad 'Won't Let You Go' waarop hij toch laat horen dat hij de juiste snaren kan beroeren. Deze Jon Hay levert hiermee zijn visitekaartje af en blijven we hem hoopvol volgen...

 

tracks:

01. Can't Take It No More
02. Lies
03. Dirty Work At The Crossroads
04. Cissy Strut
05. Boring Life Blues
06. T-Bone Boogie
07. Hold On
08. Moonlight Blues
09. Whole Lotta Lovin'
10. Hey Baby
11. Won't Let You Go

musicians:

Jon Hay: guitar & vocals
Sean McIntyre: drums
Randy "Rando" Branning: bass
Zach Lees: guitar
Eric Christian: keys