© Rootsville.eu

The Kokomo Kings
Too Good To Stay Away From


© Rootsville 2017

The Kokomo Kings, a whole lotta Rhyhtm 'n Blues with a slightly touch of West-Coast Blues.

'Too Good To Stay Away From' is het nieuwe album van The Kokomo Kings en misschien ook wel de uitgesproken verwoording voor de beleving van hun concerten. Door toedoen van Tom Brando zijn deze Zweedse/Deense formatie eind april en begin mei van 2018 op doortocht door onze contreien. Dat deze blues Vikings niet aan hun proefstuk toe zijn wordt duidelijk dat 'The Kokomo Kings' in het verleden dienst deden als backing band voor blues mannen als Lazy Lester en Rusty Zinn.

Deze rhythm and blues sensatie weet moeiteloos blues, boogie en rock 'n roll tot een swingend geheel te vormen en bevestigen hier nogmaals dat de swingende blues en country rock 'n roll uit het hoge noorden best wel te smaken is. Namen als de 'Domestic Bumblebees' en de 'The Country Side of Harmonica Sam' zijn daar ook voorbeelden van. Deze laatste, Samuel Andersson aka Harmonica Sam, speelt zelfs met regelmaat mee bij deze 'Kokomo Kings'. Net zoals 'The Beat From Palookville' uit Zweden waar namen als namen als Mike Sanchez en James King zich wat graag laten mee vereenzelvigen zijn ook deze 'Kokomo Kings' bijzonder gewaardeerd en blijft hun 'rhyhtm 'n blues' moeiteloos overeind met deze van de internationale scène. De band bestaat uit Martin Abrahamsson, Magnus Lanshammarn, Ronni Busack-Boysen en Daniel Winerö en gaven deze 'kings' vormin 2012. Ronni Busack-Boysen werd zelfs in 2013 uitgeroepen als 'Danish Best Blues Artist of the Year'.

Hun nieuwe album ‘Too Good To Stay Away’ is een wervelende sensatie met daarop 12 swingende nummers. Met shuffles als de titeltrack en ' I Can’t Go Home Looking Like This' bevinden ze zich al vlug in het straatje van Kim Wilson en zijn 'Fabulous Thunderbirds' en zeg nu zelf, wie kan daar niet van houden? Rauwe boogie en de huilende bluesharp van 'Harmonica Sam' hebben een doordringende invloed op je met nummers als 'She’s Stealin’ Candy'.

Soul en Rhyhtm 'n Blues zijn vaak of zo niet altijd met elkaar te indentificeren en soul vinden we ook terug op met de floorfiller 'Pillow Of Gold'. Chicago blues is een item waarbij deze 'Kokomo Kings' er nog een extra touch aan weten te geven zoals je kan horen op het nummer 'When I Tried To Think'. When Chicago blues meets country rock 'n roll, dat vinden we terug op 'Girl From The Moon'. Afsluiter van deze stomende en sublieme CD wordt een shuffle waarin een portie slide perfect wordt geïntegreerd en besluiten we zonder schroom op replay te drukken.

Te boeken van eind april tot begin mei bij Tom Brando (Brando Bookings)


tracks:

01. Too Good To Stay Away From
02. The River Turned To Steam
03. I Can’t Go Home Looking Like This
04. She’s Stealin’ Candy
05. Pillow Of Gold
06. When I Tried To Think
07. Girl From The Moon
08. I’m Your Plumber
09. Silicone Brain
10. Standing In The Cold Rain
11. A Wasted Day Is Forever Lost
12. You Need A Little Dirt (To Make The Grass Green)

alle nummers zijn geschreven door Magnus Lanshammar

more info:

year: 2017

artist: The Kokomo Kings

label: Rhythm Bomb Records

booking: Tom Brando (Brando Bookings)

musicians:

Martin Abrahamsson: vocals & guitar
Magnus Lanshammar: bass & guitar
Ronni Busack-Boysen: guitar
Daniel Winerö: drums
Samuel “Harmonica Sam” Andersson: vocals & harmonica