© Rootsville.eu

The Mavericks
Brand New Day


© Rootsville 2017

1989 was het jaar dat Raul Malo, Robert Reynolds, Paul Deakin en Nick Kane de nu toch al legendarische band 'The Mavericks' wisten op te richten en diegene van mijn generatie hebben zeker en vast eind jaren 90-tig op hun allergrootste hit 'Dance The Night Away' gedanst. Raul Malo was destijds, en nu ook weer, de drijvende kracht achter deze Tex-Mex band met een mix van een traditionele country en vintage sound. Hun debuutalbum werd uitgebracht in 1991 en later volgde nog een hele resem maar hun hoogtepunt was eind jaren negentig hier in Europa met nummers als 'All You Ever Do Is Bring Me Down'.

Eind vorige century kwam er na heel wat albums een einde aan het bestaan van 'The Mavericks'. In 2003 volgde dan een reünie met als nieuwe gitarist Eddie Perez maar ook deze bezetting bleef geen lang leven beschoren en dus ging Raul Malo maar solo verder. Als producer werkt hij in 2012 ook samen met het opkomend talent Whitney Rose.

In 2012 kwamen onder aanvoering van alweer Raul Malo deze 'The Mavericks' terug samen en tot op heden trekken ze met hun aanstekelijk ritme opnieuw volle zalen. Op 24 maart kwam dan hun allernieuwste album 'Brand New Day' op de markt, met naast Raul Malo, Paul Deaken en Eddie Perez als vierde Maverick Jerry Dale McFadden.

'Rolling Along' is als opener volledig in de sfeer van de alom gekende Tex-Mex waarop de 4 compadres het weerom laten swingen waarbij ze naast de accordeon er nu ook door toevoeging van een 'fiddle & banjo' wat bluesgrass in brengen. De titeltrack 'Brand New Day' lijkt te zijn geschreven voor een of andere musical en komt helaas een beetje bombastisch en poppy over, maar het is hen vergeven.

Met het daaropvolgende 'Easy At It Seems' grijpen ze terug naar de Latin invloeden ten tijde van Perez Prado met een 'swingin' feelin' als gevolg. Een van mijn favoriete muziekgenres is de authentieke Ska uit de sixties wat ze met 'I Think Of You' proberen te benaderen. Indien we terug zouden gaan naar de popcorn periode uit de 70-tiger jaren zou 'I Will Be Yours' een plaatzijn die in alle 'oldie kroegen' zou worden gedraaid, net als het int Ska gedrenkte 'Ride With me'.

Afsluiten doen ze dan weer volledig als volleerde Tejanos en ja, deze The Mavericks zijn terug als vanouds..


tracks:

01 Rolling Along
02 Brand New Day
03 Easy as It Seems
04 I Think Of You
05 Goodnight Waltz
06 Damned (If You Do)
07 I Will Be Yours
08 Ride With Me
09 I Wish You Well
10 For The Ages


more info:

year: 2017

artist: The Mavericks

label: Mono Mundo Recordings

distribution: Bertus

in courtesy of: Back To The Roots

The Mavericks (2017) are:

Raul Malo
Paul Deakin
Eddie Perez
Jerry Dale McFadden