© Rootsville.eu

The Sextones (US)
tiltle: Moonlight Vision
music: Soul - Funk - Rock
release date: 2017
label: Independent
info artist: The Sextones

© Rootsville 2017


The Sextones zijn een viertal younsters waarvan de meesten elkaar kennen van 'high school'. PO hun adelbrieven staat dat ze de brengers zijn van soul, funk en rock. Eerlijk gezegd zo vat je alles samen en zit je daardoor wel altijd ergens goed. Als voorbode werd er in maart 2017 de singel ' How Could I Have Known' uitgebracht om later het volledige album te laten volgen. Benieuwd of ze de verwachtingen in kunnen lossen met hun 'Moonlight Vision'.

Deze Sextones zijn afkomstig uit Reno, Nevada en bestaan uit zanger en gitarist Mark Sexton, samen met Alexander Korostinsky (bass), Daniel Weiss (drums) en de in 2014 bijgevoegde Ryan Taylor aan de keys. Voor de opnamen van dit album kozen ze de Prairie Sun Studios in Sonoma, en laat er ons maar meteen bijzeggen dat dit de 'studio to be' is van niemand minder dan Tom Waits.

Hun doelstelling met deze 'Moonlight Vision' is de soul waarmee ze zijn opgegroeid te laten weerklinken en dat schept voor een soul liefhebber dus hoge verwachtingen. Met deze 'Moonlight Vision' brengen ze zonder al teveel franjes het neo-soul geluid weer tot leven. Soul met de nodige dosis Funk en dat bewijzen ze al meteen met opener 'Push On Through'. No-nonsens en meteen boordevol ambitie want het album herbergt liefst 11 originals. Het album wordt ook uitgebracht in een vinyl editie en zo zijn deze 'Sextones' dan ook meteen mee met de hedendaagse trend.

Je wordt meteen overstelpt door het nostalgische soul geluid uit onze jeugd en voel je jezelf terug verenigd met namen als Al Green, meer ook met de sound van een Womack & Womack. Voor de funk zou ik ze al willen vereenzelvigen met deze van de Schotse formatie de 'Avarage White Band'. Niet al te hoog gegrepen want het album klinkt op en top 70-ties en 80-ties soul. Op een nummer als 'I Still Care' haalt Sextone Mark zelfs een falsetto stem naar boven. Ook met het plakkerige 'Drunk Off Your Love' zitten ze er meteen 'boenk' op.

Hun doordringende 'West Coast Soul' wordt nog meer realistischer door het toevoegen van een heuse blazers sectie op nummers als 'Goodbye Yesterday' en 'Blame It On My Youth'. Het resultaat is een jonge en veelbelovende band waar zelfs nog ruimte is voor verbetering. In de zomer zouden ze langs ons landje voorbij komen. I Can't stop waiting to see them...Wordt vervolgd!

tracks:

01 Push On Through
02 Drunk Off Your Love
03 How Could I Have Known
04 Analog Girl
05 Home Is You
06 Goodbye Yesterday
07 Blame It On My Youth
08 I Still Care
09 Can't Stop
10 Moonlight Vision
11 The End

musicians:

Mark Sexton: vocals, guitar, Hammond B3, Mellotron
Alexander Korostinsky: electric bass, synthesizer bass, sitar
Daniel Weiss: drums, percussion
Ryan Taylor: Hammond B3, Wurlitzer, clavinet, grand piano, synthesizers

special guests:

Eric Johnson: tenor sax
Ben Caiazza: trumpet, flugelhorn
Graham Marshall: violin
Jessica Vann: background vocals.