© Rootsville.eu

Thorbjorn Risager & The Black Tornado
Change My Game


© Rootsville 2017

Mijn eerste kennismaking met deze uit Denemarken afkomstige Thorbjorn Risager en zijn band 'The Black Tornado' dateert van het album 'Here I Am' uit 2007 en sinds die tijd is er heel wat veranderd en dan hebben we het niet het minst over zijn muziek.

Daar waar destijds de r'n'b in zijn blues werd gestoken hoorden we gaandeweg zijn albums duidelijk verandering. Met 'Change My Mind' wil hij zeker met dit 11de album een statement maken en hoor de je duidelijk ditmaal de rock invloeden in zijn muziek. Sterk is evenwel dat hij nog steeds zo goed als al zijn nummers zelf weet te schrijven met soms een beetj ehel van een van zijn Black Tornado's.

'Holler 'n Moan' werd geschreven door gitarist 'Peter Skjerning' die ook op 'Dreamland' een helpend handje kwam toesteken. Het ganse album werd door de crew van 'The Black Tornado' geproduced. Ondanks rock-invloeden kunnen zijn fans ook nog terugvallen op de minder stevige blues als op het nummer 'Train'.

Rockballad als 'Long Gone' staan toch wel in schril contrast met de moanin' blues op 'Holler 'n Moan' of het zeer stevige 'Hold My Lover Tight'. Toch blijven de blazers nog steeds present bij deze Thorbjorn Risager. Opmerkelijk is dat de band sinds zijn ontstaan in 2003 nog maar weinig of geen wijzigingen heeft doorstaan dus laat ze het maar anders spelen want ook hier lusten we pap van.


tracks:

01 I Used to Love You
02 Dreamland
03 Change My Game
04 Holler 'n Moan
05 Hard Time
06 Long Gone
07 Hold My Lover Tight
08 Maybe It’s Alright
09 Train
10 Lay My Burden Down
11 City of Love


more info:

year: 2017

artist: Thorbjorn Risager

label: Ruf Records

musicians

Thorbjorn Risager
Emil Balsgaard
Peter Skjerning
Kasper Wagner
Hans Nybo
Peter W Kehl
Soren Bojgaard
Martin Seidelin

backing vocals:

Miriam Mandipira-Mumba
Pia Trojgaard
Mads Lamboldi