© Rootsville.eu

Thunderbolt & Lightfoot (US)

tiltle: Songs for Mixed Compagny
music: Folk - Americana
year: 2017
label: Vesper Music


info artist: Thunderholt & Lightfoot
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Thunderholt & Lightfoot zijn de aliassen voor Phil Barry en Sarah Fuerst die in 2015 hun eerste 'selftitled' EP op de markt brachten. Nu is er een volwaardig album met als titel 'Songs for Mixed Compagny' met daarop 10 doordringende en zeer intimistische nummers. Negen ervan zijn eigen composities en enkel voor 'I'm On Fire' gingen ze te leen bij 'The Boss' aka Bruce Springsteen.

Hun prachtige samenzang is een van de kenmerken van Phil en Sarah. Ondanks dat ze als duo aantreden is voor de opnamen van dit album een aantal gastmuzikanten komen opdagen wat de enigszins dromerige sfeer van de nummers toch wat animo geeft. Afkomstig uit Kalamazoo MI. maakten beiden eerst jaren deel van de groep 'The Corn Fed Girls'. Ervoor speelde ze ook in een respectievelijke rockband (Phil) en speelde Sarah basgitaar in een Indie Band.

De gitaar partijen zijn voor Phil Barry daar waar Sarah Fuerts de instrumenten als bas, piano en percussie voor haar rekening neemt. Met hun 'Thunderbolt & Lightfoot' zijn ze mede door de aangename mix van hun stemmen en het aangenaam gebruik van de diverse instrumentaria meer dan een aanwinst geworden voor de folk scène.

Al vanaf opener 'Let's Be Friends' wordt je aan je speakers gekluisterd. Muziek die zonder fout je doet onthaasten van alle dagelijkse beslommeringen. Muziek die je rust brengt ook al steken ze er met 'Goodbye Is Not The End' er een ernstige maar zeer opwekkende noot in. Heerlijk wanneer Sarah hierop de tweede stem voor haar rekening neemt. Met 'Sweetest Baby' lonken ze wel richting 'charts' en het zou er niet op misstaan dit meesterwerkje van folk-pop.

Zelfs de kaskraker van Bruce Springsteen krijgt mede door het intieme van deze 'Thunderbolt & Lightfoot' een nieuw leven ingeblazen. Deze 'Songs for Mixed Compagny' laten je nu al uitkijken naar hun volgende album. Klasse!

 

tracks:

01 Let’s Be Friends
02 Miss Me
03 Can’t Be Trusted
04 Sad Song
05 Goodbye Is Not The End
06 Year Of The Monkey
07 Vesper
08 Sweetest Baby
09 I’m On Fire
10 Dearly Beloved

musicians:

Phil Barry: vocal, guitar
Sarah Fuerst: vocal, bass, marimba, keys, mellotron, whistle

guest musicians:

Geoffrey Halsey: drums on #2,4,6
Jeff Moehle: drums & percussion on #3,5,7,8 tambourine on #2,6
Michael Fuerst: strings on #4 cello on #9