© Rootsville.eu

Tim Bastmeyer's All Star Blues band
Selftitled

©Rootsville 2017

In de biografie van deze Tim Bastmeyer staat te lezen dat hij zowat overal ter wereld heeft opgetreden Van Amsterdam tot Toronto maar daar knelt misschien het schoentje. België zal voor deze blues man dan weer te klein geweest zijn. Akkoord wij hebben geen 'Tulpen in Amsterdam' maar wat wij dan weer hebben is 'Manneke Pis' in Brussel en dit geassocieerd met onze culinaire lekkernijen moet ons landje toch ook eens op Tim's 'bucket list' komen te staan. ;-)

Wanneer hij niet 'on tour' is ergens in de wereld, alleen of samen met zijn blues gabbers Julian Fauth en James Thomson kan je hem zeker treffen ergens in een studio rond Uxbridge (Ontario). In deze studio heeft hij zich ook terug getrokken voor de opnamen van dit album dat zijn release zal kennen op 21 april.

Wanneer een artiest of band nobele blijken te zijn kijk je voor een recensie ook steeds naar de cover van het album. Hierop 'flames & skulls' en ook op een foto van deze Tim Bastmeyer kom je een onthulling te zien van een gans schilderij op zijn torso. Wat je dan als eerste indruk krijgt is dat we het een kleine driekwart uur lekker stevig gaan maken, maar zoals steeds kom je dan bedrogen uit. So, don't judge a book by lookin' at his cover.

Openen doet hij met zijn 'All Star Blues band' lekker ontspannend met het country getinte 'What That Woman Does To Me', Een heerlijk stukje Americana waarop Julian Fauth op piano en Sean Pinchin op slide lekker in duel gaan met Tim's soms nasale stem. Deze ietwat eentonige stem is iets waar je al vlug aan gewend raakt. In Tim's 'personnel' herkennen we al vlug een naam van iemand die we dan wel kennen al heeft Paul Reddick er tijdens zijn laatste rondje België geen al te vrolijke herinneringen aan over gehouden toen hun 'tourbus' tijdens een van de nachten werd gekraakt. Nog eens sorry Paul maar dat waren zeker en vast geen blueslovers.

Vanaf 'Nothern Boogie Blues' kunnen we dan ook kennismaken met de laidback tonen uit Paul's bluesharp. Nummers als 'With You' en 'It's A Shame' hebben dan weer meer Delta in zich en zo wordt de naam 'All Star Blues Band' dan niet gestolen. Heerlijk om te beluisteren is zeker ook 'That Woman' waarna we met 'Funky Ten' een instrumentaal nummer voor de kiezen krijgen waarop Tim zijn vaardigheden als fingerpickin' player kan laten horen.

Met het aflsuitende 'Rough Night At The Office' krijgen we een nummer waar Tim Bastmeyer zich heeft laten inspireren door Tom Waits, iets waar we als Waits fan zeker en vast niet rouwig om zijn...


Tracks:

01 What That Woman Does to Me
02 Northern Boogie Blues
03 With You
04 It's A Shame
05 That Woman
06 Love Turns To Pain
07 Funky Ten
08 Tomorrow Is Another Day
09 Rough Night At The Office

 

more info:

year: 2017

artist: Tim Bastmeyer

label: Grassfire Entertainment

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Tim Bastmeyer: guitar & vocals
Julian Fauth: piano
Paul Reddick: harmonica
Sean Pinchin: slide
James Thomson: upright bass
Cam De Latt: drums