© Rootsville.eu

Tine Thing Helseth (Nor)

tiltle: Never Going Back
music: singer-songwriter - jazz - pop
year: 2017
label: Grappa

info artist: Tine Thing Helseth
promotion: Pias Benelux (Sjuul Kok)

© Rootsville 2017


Voor de fans van deze klassiek geschoolde trompettiste zal het wel even schrikken zijn wanneer ze het nieuwe album van 'Tine Thing Helseth' te beluisteren krijgen. Met dit album 'Never Going Back' slaat ze duidelijk een geheel andere weg in.

Toen deze uit Noorwegen afkomstige 'Tine Thing Helseth' in 2013 haar debuut maakte op de BBC proms leeft ze sindsdien in een droomwereld. Het was een springplank om aan te treden met 's werelds grootste orkesten zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Voor haar nieuwe album schreef ze zelf al de nummers al dan niet samen met jazzgitarist Jarle G. Storløkken.

We krijgen hier melodieuze pop gerichte nummers in soms een jazzy jasje. Alle nummers schreef ze over een welbepaalde periode in haar nog jonge leven. Amper dertig jaar op de teller kan je stellen dat deze 'Tine Thing Helseth' reeds aan de top staat. Nu ze naast het spelen van de trompet ook nog alle vocals voor haar neemt mogen we stellen dat het hier gaat over een zeer getalenteerde dame.

Voor de opnamen van deze 'Never Going Back' liet ze zich omringen door uitstekende musici waarbij zelfs een stemcoach aan te pas kwam, iets wat resulteerde in een prachtige ietwat engelen stem. Voor deze omschakeling van klassiek tot zeg maar jazz verdient ze een pluim en het is nu nog maar de vraag of ze ooit terugkeert naar haar andere doelstelling.

 

tracks:

01 Never Going Back
02 Conversations
03 All the Places I've Cried
04 Because They Can
05 You
06 I am Safe
07 All That I Know
08 Free
09 Unspeakable

musicians:

Tine Thing Helseth: vocals, trumpet
Mathias Eick: melotorn, Hammond, Fender Rhodes, trumpet
Jarle G. Storløkken: guitars
Gunnar Flagstad: piano
Aksel Jensen: bass
Olaf Olsen: drums, percussion
Jan Martin Smordal: strings arrangements

Oslo Strings:

Kaja Fjellberg Pettersen: cello
Isa Caronline Holmesland: viloin
Karoline Vik Hegge: viola