© Rootsville.eu

Tom Savage (Can)

tiltle: Everything Intertwined
music: Americana - singer-songwriter
year: 2017
label: Rabid Ear Music


info artist:
Tom Savage
promotion: Sarah French Publicity

© Rootsville 2017


De capaciteiten van deze uit Ontario afkomstige singer-songwriter kan je opsplitsen in drie delen. Tom Savage hoort zowel thuis in het vakje van hedendaagse troubadours als in de categorie guitaslingers. Verder kan je stellen dat zijn klankkleur overeenstemt met deze van een rockin' blues howler. Wanneer sommigen onder ons misschien nog niet hebben gehoord van deze Canadese rocker dan kunnen we jullie melden dat Tom Savage al meer dan 20 jaar meedraait in het circuit. Voor zijn nieuwe album 'Everything Intertwined' schreef tom Savage alle nummers zelfs alleen bij 'Kid' liet hij de 'lyrics' door iemand anders schrijven.

Dat Tom Savage in verschillende hokjes kan ingedeeld worden heeft te maken met zowel zijn keuze van muziek als de klankkleur van zijn stem. Wanneer je bijvoorbeeld luistert naar titeltrack 'Everything Intertwined' kan je duidelijk opmerken dat zijn stem verstrengeld is in deze van de 'Boss'. Wanneer je het ritmische aspect aanhoort van onder meer 'Sad When You're Not With Me' merk je duidelijk invloeden op van Townes Van Zandt of een Steve Earl. En toch haalde het meest van zijn inspiratie bij namen als Jimi Hendrix en Jimmy Page, dus als je het vraagt aan drummer Bonz Bowering krijg je als definitie, 'Thought Rock'.

Bij de muziek van Tom Savage kan je stellen dat deze zonder meer als tijdloos kan worden bestempeld. Van het Americana aanvoelende 'Come Home' tot het psychedelische rockende 'Mean To Me'. Een hedendaagse versie misschien van een Canadese Bob Dylan? Alles is toch verstrengeld...

 

tracks:

01. Forever
02. Kid
03. Burnt By The Sun
04. Everything Intertwined
05. Sad When You're Not With Me
06. Come Home
07. Mean To me
08. 17 Years
09. Cold But Free

musicians:

Tom Savage: vocals & guitars
Tony Silvestri: keyboards
Seamus Cowan: bass, backing vocals
Bonz Bowering: drums