© Rootsville.eu

Wendy Webb
Step Out Of Line


© Rootsville 2017

Just made in the living room...kan je wel stellen want uitgezonderd 'Talk To Me' dat werd opgenomen bij Bob Bullock werd de rest van deze 'Step Out The Line' opgenomen door Mark Keller en Wendy Webb in hun eigenste 'Aberdeen Studio' in Nashville TN.

In 2015 werd deze Wendy Webb haar vorige album 'This Is The Moment' uitgegeven en werd haar singnature net als nu de immens mooie ballads. Op dit 10-tracks tellende album staan er 9 nieuwe originals die ze al dan niet schreef samen met Mark Keller en alleen voor 'Girl From The North Country' ging Wendy te leen bij Robert Zimmerman aka Bob Dylan.

Al op zeer jonge leeftijd was deze Wendy Webb geobsedeerd door muziek en oefende ze gestadig op de aanwezige piano. Haar moeder gaf haar als cadeau een songbook van Joan Baez en al dadelijk liet ze zich inspireren door voorbeelden als Bob Dylan, Jackson Browne en ook van Leonard Cohen.

In 2003 bracht ze haar debuutalbum op de markt en daardoor werd ze in al vlug opgemerkt door musicland want haar albums bleven de aandacht trekken. Met een mix van blues, jazz en folk in haar verweven Americana liet ze zich opmerken door haar eigen in alle intimiteit geschreven ballads. Voor dit album deed ze beroep op talrijke muzikanten die meer dan hun strepen hebben verdient. Dan Drugmore, David Grissom en Jim Horn zijn er enkelen van maar ook de helaas vorig jaar overleden trompettist Wayne Jackson. Deze Stax legende laat zich nog een laatste maal opmerken op de titeltrack 'Step Out Of Line' en daarmee komt hij helemaal in de spotlights te staan.

Wat daarna volgt zijn uitstekende en met veel gevoel gebrachte ballad zoals het mooie 'Mexico'. De cover van Bob Dylan krijgt mede door hun arrangement zelfs een heel andere dimensie toegemeten en na het afsluitende 'Where Are We Going Now, My Love' zijn we weer meer dan bevangen geweest door Wendy Webb haar engelenstem en aangrijpende teksten.


tracks:

01 Talk To Me
02 Step Out Of Line
03 Freedom
04 Destiny’s Muse
05 Mexico
06 Camden Town
07 Magician Holiness
08 In The Night
09 Girl From The North Country
10 Where Are We Going Now, My Love


more info:

year: 2017

artist: Wendy Webb

label: Spooky Moon Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Wendy Webb
Wayne Jackson
Jim Horn
David Grissom
Dan Dugmore
Mark T. Jordan
Ron Krasinski
Dave Pomeroy
Sam Bacco
David Hungate
Jonathan Yudkin
Larry Chaney
Willie Weeks
Vince Santoro
Dennis Matkosky