© Rootsville.eu

Wes Mackey (US)

tiltle: Back To The Shack (Retro Collection)
music: blues
year: 2017
label: independent

info artist: Wes Mackey

© Rootsville 2017


Afkomstig van South-Carolina maar al heel wat jaartjes verblijvend in Canada blijft deze 75-jarige bluesman de wereld verbazen met meer dan aangename blues. Tot mijn spijt moet ik toegeven dat ik Wes Mackey nog maar '1' keer aan het werk heb kunnen zien en dit is al meer dan 7 jaar geleden op een zeer intiem en ongelooflijk mooi concert in 'Nekkersdal' te Brussel.

Mackey heeft bijna gans zijn carrière ten dienste gestaan van andere blues grootheden zoals er zijn Muddy Waters, John Lee Hooker en Jimmy Reed en Chicago Blues Diva Zora Young. Zijn stijl is eigen aan Mr. Blues himself. Zijn Fender Jaguar klinkt subtiel en samen met zijn Roland Dynamic Foot Pedal  die de basgitaar moet vervangen speelt Wes twee muziekinstrumenten tegelijkertijd. (Witte MVS)

Deze aimabele blues man mag gerust hier nog eens op de affiche prijken want hij brengt de blues waarbij je gaat wegdromen. Ook op Wes Mackey zijn nieuw album 'Back To The Shack (Retro Collection)' kom je onmiddellijk in vervoering bij het luisteren ervan. Al van bij aanvang met ' Blues Shack' weet hij je al dadelijk de adem te ontnemen met zijn ontwapende shuffles.

Nummers als 'Born In Carolina' en 'Baby Done Gone' zijn gewoonweg een lust voor het oor waaruit blijkt dat deze Wes Mackey nog helemaal niet bij de oudjes moet worden gerekend. Neem nu de manier waarop hij in zuivere boogie stijl het 'Who Do Da Voodoo' brengt. Gelukkig zweert deze Wes Mackey trouw aan de Ol'School want dit krijgen we helaas maar minder en minder te horen. Zelfs op zijn versie van Albert King's 'I'll Play The Blues For You' lijkt het wel of het nummer terug wordt heruitgevonden net als bij 'Bright Light, Big City'.

De slowbluesjes 'Nervous', 'Prisoner' of op zijn stortytellin' 'Mr. Blues' daar wordt je gewoon stil van maar helaas is met het afsluitende 'Outskirts Of Town' gedaan met de pret. Zelfs diegene die nu beweren dat er geen 'Ol'school' blues meer voorhanden is moeten we een zoveelste keer de mond snoeren...Can you dig it!!!


Wes Mackey (Brussel 2008) photo©Rootsville

 

tracks:

01. Blues Shack
02. Born In Carolina
03. Who Do Da Voodoo
04. Baby Done Gone
05. Rock Me Baby
06. I'll Play The Blues For You
07. Prisoner
08. Bright Light, Big City
09. Nervous
11. Mr. Blues
12. Outskirts Of Town