© Rootsville.eu

Whitherward (US)

tiltle: The Anchor
music: Alt-folk
year: 2017
label: independent

info artist: Whitherward
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017

 

'The Archer' is de eerste full-CD van het duo 'Whitherward'. Alhowel dat Whitherward ontstaan is als duo uit Ashley E. Norton en Edward Williams maken een hele reeks muzikanten deel uit van de groep die aan dit album hebben meegewerkt.

'The Anchor' is een collectie van 13 nummers die je best als tijdloos kan omschrijven al zijn het merendeel van de nummers bijzonder donker. Beide songwriters lieten zich meeslepen door diverse belevingen en hun inspiratie bracht zowel 'love songs' als drievoudige 'madness' tot stand. Het bespelen van de contrabass met strijkstok en het inbrengen van viool werken mee aan de soms depressieve toon van het album. Alvast in het begin van het album brengen ze met de titeltrack en ook met 'Burn The Roses' 'en het bijzonder donkere 'Interlude' een aparte sfeer op dit album.

Vanaf het meer vrolijk getinte 'Are You There' kunnen de luisteraars van dit album een licht zien aan de eerder donkere tunnel ervoor. Ook de inbreng van het 'Whitherward Koor' helpt hierin. Ook het daaropvolgende 'Haunted By Me' maken het beluisteren meer verteerbaarder. Met nummers als 'Parallel Universe' en 'Theeth' trekt dit duo en hun aanhang eerder de Indie kaart.

 

tracks:

01. The Anchor
02. Free
03. Deaf, Dumb and Blind
04. Burn The Roses
05. Interlude
06. Are You There?
07. Haunted Be Me
08. Parellel Universe
09. Nephew
10. Theeth
11. Isadora
12. The Night I Fell For You
13. Wasteland

Whitherward is:

Ashley E. Norton
Edward Williams
Patrick Hershey
Stephanie Groot

additional musicians:

Tony King: drums, percussion (1, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 12)
Erik Jarvis: string arrangement (12)
Jhan Doe: vocal performance (8)
Liise Russell: background vocals (13)
Millie Davis: background vocals (7)

The Whitherward Chorus:

vocal performance (6): Ashley E. Norton, Edward Williams, Liise Russell, Stephanie Groot, Patrick Hershey, Maxwell Masano, Kaysee Combs, Rebecca Tomany, Luke Cassidy,