© Rootsville.eu

Whitney Rose
South Texas Suite (EP)


© Rootsville 2017

Geboren in Canada op Prince Edward Island kwamen haar roots na een tijdje in Austin TX. te liggen. In 2012 bracht ze haar selftitled debuutalbum op de markt bracht. Vorig jaar volgde dan 'Heartbreaker of the Year', een album met als producer Raul Malo van de Tex-Mex formatie 'The Mavericks'.

Eind januari kwam dan de release van deze EP met als titel 'South Texas Suite'. Een EP waarvoor ze zowat alle credits naar haar toetrekt van songwriter tot producer. Deze schijf werd in 2 dagen opgenomen in de Dale Watson's Ameripolitian Studios in North Austin met in haar gezelschap enkel vooraanstaande country muzikanten zoals Redd Volkaert (ex-Merle Haggard), pianist Earl Poole Ball die lange tijd werkte voor Johnny Cash en uit de Willie Nelson's Family Band, bassist Kevin Smith.

Met de opener van dit 'wanna have' schijfje zit Whintey Rose volledig in de Tex-Mex sfeer met subtiel aanwezig Michael Guerra op de accordeon. Het nummer 'My Boots' werd uit deze EP getrokken om te worden uitgebracht als single, iets wat in die contreien nog haalbaar is, en is een lekker laidback country deuntje. Met 'Bluebonnets for my Baby' brengt ze dan een nummer dat zo lijkt te zijn weggehaald uit een 'Happy Days' aflevering, een nummer dat je mijmerend ook back to the fifties lijkt te brengen, met een James Shelton op pedal steel.

Met de ballad 'Lookin' Back on Luckenbach' lijkt deze Whitney Rose al volledig te zijn ingeburgerd en doet ze ons zo terugdenken aan wijlen Waylon Jennings, back to the basic of love! Afsluitend is het niemendalletje 'How 'Bout a Hand for the Band' een instrumentaal intermezzo dat 'live' zo ook bedoelt zal zijn. Heerlijke EP maar veel, veel te kort.

Deze Whitney Rose kan je 'live' gaan bezien op:

17 april: De Zwerver Leffinge
20 april: De Djoelen Oud-Turnhout


tracks:

01 Three Minute Love Affair
02 Analog
03 My Boots
04 Bluebonnets For My Baby
05 Lookin’ Back On Luckenbach
06 How ‘Bout A Hand For The Band


more info:

year: 2017

artist: Whitney Rose

label: Six Shooter Records

distribution: Bertus

in courtesy of: Back To The Roots

musicians:

Whitney Rose
Bryce Clark
Sophia Johnson
Earl Poole Ball
Redd Volkaert
James Shelton
Michael Guerra
Eric Hokkanen
Tom Lewis
Kevin Smith