© Rootsville.eu

Will T. Massey
30 Years in the Rearview (1987-2016)


© Rootsville 2017

’30 Years in the Rearview’ is een verzameling van de Texaanse songwriter Will T.Massey. In zijn zoektocht naar rechtvaardigheid en vrede wis deze Will T. Massey enkele mooie nummers samen te brengen.  Hij bracht al werk uit van toen wij nog spraken van ‘cassette’ en na zijn studies verhuisde hij dadelijk richting Austin.

Al onmiddellijk bracht hij het album ‘Kickin’ up Dust’ (1988) op de markt. Na het uitbrengen van ‘Slow Study’ in 1989 trok maakte hij een imposante tour met namen als Townes Van Zandt, Chris Isaak en Steve Earl en voor diegene waarbij deze Will T. Massey een kennismaking is weten zo ook de keuze van zijn muziek.

Van storytellin’ nummers als ‘A Summertime Graveyard’ tot Americana en country. Nummers als ‘Blue Shadow’ en ‘Alone With You’ zijn van die aard dat ze zowat iedere muziekliefhebber kunnen bekoren. In 1991 schakelde hij een versnelling hoger en trok op met o.a. Mike Campbell en kreeg meer en meer internationale erkenning. Naast zijn vertrouwde rustige aanbreng van songs staan op deze verzameling ook stevige rock ’n roll als met ‘Slow Study’.

Daarna viel deze Will T. Massey in een donker gat en begon zich enerverend en zinneloos te gedragen. Een donkere periode 13 jaar van isolatie waren het gevolg. Na veele onderzoeken kwam dan de diagnose, Will T. Massey was Schizofreen. Hij zocht hulp en na zijn herstel  storte hij zich weer op zijn werk. In 2005 bracht hij 2 albums op de markt, ‘Acoustic Sessions’ en ‘Alone’.

De daaropvolgende jaren vervolmaakte zij zijn werk en liet iedereen toe in zijn mooie hart met als laatste zijn uitgebrachte ‘The Weathering. Neem een glas en geniet van zijn bezorgde geest over goed en kwaad samen met zijn mooie lyrische songs


tracks:

01. A Summertime Graveyard
02. Slow Study
03. Mr. Johnson's Store
04. Long Distance Love
05. Blue Shadow
06. Letters in the Wind
07. Alone With You
08. Peace Train
09. Wayward Lady USA
10. The Weathering
11. In The Wind
12. Life Moves On
13. You Take The Town (home demo 2016)

bonus tracks:

14. Old Fashioned Love
15. The Poolroom
16. The Dark Side Of A Dream


more info:

year: 2016

artist: Will T. Massey

label: Route 61 Music

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)